Acasă Transporturi 41% DINTRE CONDUCĂTORII DE AUTOVEHICULE ÎȘI DORESC O MAȘINĂ ELECTRICĂ

41% DINTRE CONDUCĂTORII DE AUTOVEHICULE ÎȘI DORESC O MAȘINĂ ELECTRICĂ

196
0
(c) Carlos Sanchez Pereyra/Getty Images

Potrivit unui nou sondaj realizat de către compania EY, 41% dintre conducătorii de autovehicule care intenționează să cumpere o mașină au declarat faptul că următorul lor vehicul va fi unul de tip plug-in. În principal, aceștia au spus că decizia a fost luată pentru a reduce impactul asupra mediului.

În luna iunie 2021, EY a chestionat 9.000 de șoferi din 13 țări (Australia, Canada, China, Germania, India, Italia, Japonia, Noua Zeelandă, Singapore, Coreea de Sud, Suedia, Marea Britanie și SUA) ca parte a proiectului Mobility Consumer Index. Ultima dată când firma a realizat acest sondaj, mai exact în septembrie 2020, doar 30% dintre peroanele chestionate au declarat faptul că următoarea lor mașină va fi fie un vehicul complet electric (EV), fie unul de tip hibrid plug-in.

În unele zone de pe glob, comercializarea de EV devine din ce în ce mai populară. De exemplu, în China, 48% din persoanele chestionate au declarat faptul că următoarea lor mașină va fi un vehicul electric și doar 43% au afirmat faptul că următoare lor mașină va avea un motor cu ardere internă (3% dintre persoane optează pentru un vehicul dotat cu o celulă de combustibil pe bază de hidrogen și restul de 5% au declarat faptul că nu sunt siguri).

În Coreea de Sud, 51% dintre persoane au indicat faptul că un EV va fi următorul lor vehicul, în Singapore, 53% dintre indivizi doresc un vehicul electric, iar în Italia, 63% dintre aceștia au afirmat faptul că următorul lor vehicul va fi unul de tip plug-in.

Totuși, în celelalte țări chestionate de către echipa din cadrul EY, motorul cu ardere internă rămâne cea mai populară alegere. În Australia, doar 17% dintre persoane ar dori să achiziționeze un vehicul electric, comparativ cu 75% din australienii care doresc o altă mașină cu ardere internă. Între piața auto din SUA și cea din India există mici similitudini, dar în ambele cazuri, doar 28% dintre consumatori au afirmat faptul că doresc să achiziționeze un EV. În Noua Zeelandă, 30% au indicat faptul că un EV va fi următoare lor alegere, în Canada, procentul a fost de 35%, iar în Germania, acesta s-a ridicat la 38%. În Marea Britanie, procentul a fost de 40% iar în Japonia, de 42%.

În fiecare țară, mediul a fost motivul principal al dorinței de electrificare, iar preocuparea majoră a fost costul de proprietate, și nu infrastructura de încărcare. Vestea bună este că, de nenumărate ori, cercetările arată că vehiculele electrice sunt mai ieftine de întreținut și au un cost total de proprietate mai mic decât vehiculele pe benzină sau diesel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.