Acasă Gadget-uri XIAOMI A DEVENIT AL DOILEA CEL MAI MARE PRODUCĂTOR DE TELEFOANE

XIAOMI A DEVENIT AL DOILEA CEL MAI MARE PRODUCĂTOR DE TELEFOANE

134
0
Modelul Redmi K40 Pro al Xiaomi are specificații premium (un procesor Snapdragon 888 și un display de 120 Hz. (c) Xiaomi

Ultimul raport al companiei de analize Canalys a plasat compania Xiaomi pe locul al doilea în ceea ce privește livrările de smartphone-uri la nivel mondial în Q2 2021, aceasta fiind în spatele companiei Samsung și înaintea companiei Apple. Potrivit datelor furnizate de către Canalys, Samsung încă este lider de piață, având o cotă de piață de 19% în T2 2021. Aceasta este urmată de Xiaomi cu 17%, Apple cu 14% și Oppo și Vivo cu 10%.

Pe măsură ce economia începe să își revină după criza cauzată de pandemia de COVID-19, întreaga piață a smartphone-urilor a crescut cu 12% în ultimul trimestru. La nivel mondial, Oppo și Vivo au crescut cu 28% și respectiv 27%, în timp ce Samsung a crescut cu 15%. Apple a înregistrat o creștere de doar 1%. Totuși, Xiaomi a prezentat un salt de 83% comparativ cu trimestrul anterior. În mod tradițional, Xiaomi a vizat livrarea unor dispozitive cu specificații foarte bune la prețuri reduse pentru cele mai mari piețe, precum India și China. În urma analizelor companiei Canalys, s-a observat faptul că, în prezent, Xiaomi înregistrează o creștere mare în alte teritorii, mai exact 300% în America Latină, 150% în Africa și 50% în Europa de Vest. Totuși, pe piața din SUA, compania nu a avut un impact foarte puternic.

O altă companie chineză, mai exact Huawei a fost absolut distrusă de sancțiunile SUA împotriva acesteia. Huawei a scăzut de pe primul loc înregistrat în T2 2020 până în partea de jos a clasamentului în T2 2021. În prezent, compania nu se află nici măcar în topul 5 al companiei Canalys.

După ce s-au confruntat cu efectele imediate ale pandemiei de COVID-19, în prezent, producătorii de smartphone-uri vor trebui să facă față deficitului global de cipuri, care are deja efecte negative asupra unor modele de smartphone-uri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.