Acasă Gadget-uri UTILIZAREA DRONELOR DE CĂTRE DEPARTAMENTUL DE POLIȚIE DIN DUBAI

UTILIZAREA DRONELOR DE CĂTRE DEPARTAMENTUL DE POLIȚIE DIN DUBAI

94
0
(c) Airobotics

Datorită unei rețele de baze de drone pre-poziționate, poliția din Dubai va putea răspunde la un incident aflat în orice oraș din Emiratele Arabe Unite în decurs de 1 minut.

Începând cu luna octombrie 2021, quadcopterele, furnizate de compania israeliană Airobotics, vor opera în timpul evenimentului Expo 2020, o expoziție considerată a fi a treia cea mai mare manifestare din lume după Jocurile Olimpice și Cupa Mondială. Potrivit unui tweet al șeicului Mohammed bin Rashid Al Maktoum, dronele vor reduce timpul de răspuns al poliției de la 4,4 minute la 1 minut.

Fiecare bază are un acoperiș glisant, care permite dronelor să intre și să iasă. Dronele pot zbura în patrule pre-programate sau pot fi trimise într-o anumită locație, permițând unui operator de la sediul poliției să inspecteze scena, să urmărească o persoană sau vehicul suspect și să transmită date către alte unități de poliție.

Având o lățime de 1,8 metri, quadcopterele au dimensiuni mai mari decât dronele de consum. Stația de bază conține o serie de relee și un braț robot utilizat pentru a schimba bateriile dronei, permițându-i acesteia să aterizeze și să decoleze fără a mai pierde timpul pentru a fi reîncărcată.

În prezent, dronele companiei Airobotics sunt deja utilizate în diferite locații din mai multe țări, dar aceasta este pentru prima dată când ele vor fi utilizate pentru a ajuta departamentul de poliție. În unele locuri, acestea asigură securitatea, iar în altele, dronele îndeplinesc sarcini industriale (de exemplu, acestea efectuează inspecții zilnice asupra stocurilor de cărbune sau de fosfați din mine). În anul 2020, în Singapore au fost lansate două unități Airobotics pentru a sprijini măsurile de control adoptate în timpul pandemiei de Covid-19. Dronele au fost utilizate pentru a identifica adunări de oameni.

„Dronele mici sunt au un cost redus în comparație cu elicopterele cu echipaj. Eu consider faptul că implementarea sistemului ISR [informații, supraveghere și recunoaștere] în cadrul dronelor poate deveni un model pentru alte orașe de pe glob”, a declarat Robert Bunker din cadrul C/O Futures, o firmă de consultanță în securitate din SUA.

„Cu siguranță, scopul este acela de a ajuta forțele de ordine la nivel global, astfel încât acestea să poată acționa în cel mai scurt și în mai eficient mod în cazul situațiilor de urgență”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei Airobotics.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.