Acasă IA și VR DRONA ANAFI AI CU CONEXIUNE 4G

DRONA ANAFI AI CU CONEXIUNE 4G

606
0
(c) Parrot

În urmă cu 4 ani, compania producătoare de drone, Parrot, a lansat modelul Anafi. Totuși, cea mai mare problemă a modelului respectiv este faptul că nu este dotată cu tehnologia actuală de evitare a obstacolelor. Recent, Parrot a lansat drona Anafi AI, o reproiectare a modelului Anafi, destinată pentru profesioniști, care este dotată cu tehnologia de evitare a obstacolelor, o cameră performantă și conectivitate 4G. Prin intermediul conexiunii 4G, drona poate zbura în orice zonă, unde există un semnal 4G.

Deși designul dronei Anafi AI este oarecum o reminiscență a modelului anterior (probabil pentru că Parrot susține faptul că ambele modele au fost inspirate din aspectul insectelor), aceasta este complet diferită, cu excepția bateriei.

Partea frontală a dronei este construită în jurul a ceea ce pare a fi un radiator masiv (cu un ventilator dedicat în partea de sus), împreună cu un sistem de camere în față. Camera principală (în mijloc) este situată pe un suport cu trei axe, cu stabilizare atât mecanică, cât și electronică, și are un senzor de 48 megapixeli care poate filma videoclipuri 4K la 60 FPS.

Pe fiecare parte laterală a camerei principale sunt situate camerele de evitare a obstacolelor. În comunicatul de presă al companiei se menționează faptul că sistemul de evitare a obstacolelor „detectează obstacolele din toate direcțiile” și se pare că face acest lucru cu acele două camere, datorită capacității de rotire la 311 grade, în mod independent de camera principală. Ideea este că, dacă este navigată în sus, în jos sau înapoi, sistemul stereo va putea să se rotească pentru a evita obstacolele.

(c) Parrot

Caracteristica unică a dronei Anafi AI este conectivitatea 4G (cu propria cartelă SIM).

„Prin intermediul conexiunii 4G, transmiterea de date dintre dronă și pilot devine robustă în toate circumstanțele. Utilizată pe scară largă și fiabilă în întreaga lume, tehnologia 4G oferă transmisie pe distanțe lungi, la benzi de frecvență joasă de 700 MHz – 900 MHz. În plus, conexiunea 4G este foarte importantă pentru profesioniști, putând controla drona de la orice distanță”, s-a relatat în comunicatul de presă.

O altă caracteristică a dronei, care merită menționată, este că Parrot pare să fie foarte concentrată asupra accesibilității dezvoltatorilor. Nucleul noului software FreeFlight 7 al Parrot este de tip open source și există un kit de dezvoltare de aplicații, atât pentru aplicațiile iOS, cât și pentru cele Android. Mai important, oamenii pot scrie propriul cod personalizat care poate fi rulat la bordul dronei în zbor.

Practic, în calitate de developer, ai acces la orice detaliu prin intermediul SDK Anafi, inclusiv la toți senzorii de zbor (plus senzorii de evitare a obstacolelor), la grila de ocupare și chiar la accesul la internet.

(c) Parrot

Toate acestea sună foarte promițător, dar, desigur, în acest moment au fost publicate doar imagini și câteva materiale de marketing. La fel ca în cazul oricărui robot, testul real va fi să vedem cât de bine se comportă AI Anafi în lumea reală. Drona va fi disponibil în a doua jumătate a anului 2021 la un preț care nu a fost încă dezvăluit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.