Acasă Inginerie medicală INIMĂ ARTIFICIALĂ DEZVOLTATĂ ÎN LABORATOR

INIMĂ ARTIFICIALĂ DEZVOLTATĂ ÎN LABORATOR

618
0
(c) Science Photo Library/Alamy

Cercetătorii au utilizat celule stem pentru a dezvolta o „inimă” embrionară, care poate pompa fluid printr-un sistem de canale de mici dimensiuni.

Mini-inima le-ar putea permite acestora să exploreze modul în care forțele fizice, precum fluxul de sânge, modelează etapele incipiente ale dezvoltării inimii umane și ar putea oferi noi perspective asupra defectelor cardiace congenitale.

Eforturile actuale de creștere a țesutului cardiac implică coaxarea celulelor stem umane pentru a forma sfere de țesut cardiac, cunoscute sub numele de organoide, într-un vas de laborator. În timp ce acestea oferă perspective de cercetare, ele nu imită cu exactitate forma inimii, care, în primele etape ale dezvoltării, are forma unui tub simplu și drept.

„Dacă vrem să inducem funcția inimii cu adevărat, trebuie să ne dăm seama cum să producem aceste organoide sub formă de tuburi”, a declarat David Sachs din cadrul Școlii de Medicină Icahn din Muntele Sinai.

Sachs și colegii săi au plasat o cultură de celule stem umane, cunoscute sub numele de celule stem pluripotente induse, pe o placă de plastic care conținea o serie de puțuri de mici dimensiuni și care erau conectate prin canale cu un diametru similar cu cel al unui fir de păr. Prin aplicarea diferitelor combinații de semnale chimice în diferite zone ale plăcii, aceștia au reușit să facă celulele să creeze tuburi formate din mușchi cardiac.

„Tuburile cardiace pompează lichid în jurul canalelor”, a declarat Sachs în cadrul reuniunii Societății Internaționale pentru Cercetarea Celulelor Stem, care a avut loc la sfârșitul lunii iunie 2021.

În cele din urmă, echipa își propune să crească o mini-inimă matură pentru a investiga bolile de inimă și pentru a testa medicamente. De asemenea, ei intenționează să trimită o astfel de formațiune pe Stația Spațială Internațională pentru a ajuta oamenii de știință să înțeleagă de ce unii astronauți care lucrează în regim de microgravitație dezvoltă probleme cardiovasculare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.