Acasă Știri 5 DINTRE CELE MAI MARI EȘECURI ARHITECTURALE

5 DINTRE CELE MAI MARI EȘECURI ARHITECTURALE

99
0
(c) jplenio from Pixabay

1. Kemper Arena, Missouri, SUA

(c) GorianEmpathy, CC by 4.0

În anul 1979, arena Kemper avea un acoperiș conceput pentru a reține apa și a o elibera treptat. Cu toate acestea, clădirea nu a fost proiectată pentru a face față unei furtuni de ploaie, iar greutatea apei adunate s-a dovedit curând prea mare, având ca efect prăbușirea acoperișului.

2. Podul Tacoma Narrows, Washington, SUA

(c) Public domain

Pentru a economisi costurile, inginerii podului Toma Narrows au folosit materiale mai ieftine și insuficiente în timpul construcției. Acest lucru a făcut ca structura să fie foarte instabilă în timpul vânturilor puternice și, în curând, s-a prăbușit după o zi de rafală, în anul 1940.

3. Stadionul Tropicana Field, Florida, SUA

(c) Doctorindy, CC by 3.0

Stadionul Tropicana Field găzduiește echipa de baseball din Tampa Bay Ray. Oarecum bizar, stadionul are un acoperiș fix, ceea ce înseamnă că mingile de baseball lovesc uneori dispozitivele de iluminare, care obstrucționează potențialele runde acasă (home runs), iar cioburile de sticlă pot cădea pe jucători sau fani.

4. Zgârie – norul Wakie Talkie, UK

(c) jplenio from Pixabay

Cunoscuta clădire „Walkie Talkie” din Londra este atrăgătoare datorită formei sale concave. Din păcate, această alegere de design concentrează lumina soarelui pe sol, generând suficientă căldură pentru a topi bara de protecție din plastic a unui automobil.

5. Turnul John Hancock, Boston, SUA

(c) Public domain

Omonimul lui John Hancock a căpătat o reputație slabă la scurt timp după finalizarea construcției, când ferestrele au început să cadă pe străzile din jurul clădirii. Nu a trecut mult timp până când zone uriașe ale ferestrelor erau goale și au trebuit să fie acoperite cu placaj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.