Acasă Știri CHINA A TRIMIS PRIMII ASTRONAUȚI CĂTRE NOUA LOR STAȚIE SPAȚIALĂ

CHINA A TRIMIS PRIMII ASTRONAUȚI CĂTRE NOUA LOR STAȚIE SPAȚIALĂ

2226
0
(c) Kevin Frayer/Getty Images

China a trimis primii astronauți către noua sa stație spațială. Cei trei astronauți au urcat la bordul unei rachete Long March 2F care a fost lansată din zona de nord-vest a Chinei, în data de 17 iunie. Astronauții vor rămâne pe stația spațială timp de trei luni, aceasta devenind cea mai lungă misiune cu echipaj și prima de după anul 2016 desfășurată de către China.

Primul modul al Stației Spațiale Chineze (CSS) a fost lansat în luna aprilie, marcându-se astfel începutul unui proiect masiv de construcție pe orbită. Modulul Tianhe va fi componenta principală stației, în cadrul acestuia existând spații de locuit pentru până la trei astronauți, centrul de control al stației și sistemele de susținere a vieții.

Această navă spațială, care are o lungime de 18 metri, va fi îmbinată cu alte două module spațiale, ce vor fi utilizate pentru derularea de experimente științifice. Atunci când va fi finalizată, stația spațială va avea o dimensiune echivalentă cu o pătrime din dimensiunea Stației Spațiale Internaționale (ISS). Pentru următorii 2 ani (2021 și 2022), China a planificat 11 misiuni pentru a termina construirea și aprovizionarea CSS.

CSS este a treia și cea mai mare stație spațială a Chinei. Precedenta stație, denumită Tiangong-2, a ieșit de pe orbită în anul 2019. În timpul în care a fost operațională, pe precedenta stație au ajuns doar 2 astronauți, care au locuit pe aceasta timp de 30 de zile. În timpul misiunii lor, astronauții au efectuat două plimbări spațiale pentru a instala echipamente pe exteriorul navei spațiale.

Stațiile spațiale anterioare din China au avut o perioadă de funcționare de doar câțiva ani. Totuși, CSS este menită să fie un dispozitiv care să fie operațional timp de cel puțin 10 ani. Astronauților chinezi nu li se permite să viziteze ISS din cauza restricțiilor impuse de SUA. Acest lucru le va oferi capacitatea de a efectua aceleași tipuri de experimente științifice pe orbită ca și statele membre ale ISS, acestea concentrându-se asupra modului în care mediul spațial afectează organismele vii, dezvoltarea de noi materiale și fizica de bază.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.