Acasă Robotică CREAREA UN MOD OPTIM DE DEPLASARE A ROBOȚILOR

CREAREA UN MOD OPTIM DE DEPLASARE A ROBOȚILOR

74
0
(c) ARL Public Affairs

Alexander Kott și colegii acestuia din cadrul Laboratorului de Cercetare al Armatei SUA (ARL) din Adelphi, Maryland, au efectuat o evaluare utilizând formula Heglund, care descrie puterea necesară pentru ca un animal de o dimensiune specifică să se deplaseze la o viteză dată. Folosită inițial pentru studierea diverselor animale (de la gândaci până la elefanți), metoda a fost aplicată de echipa de cercetare pentru analizarea vehiculelor cu roți și șenile.

Studiul a inclus vehicule de la Ford Model T la tancuri de 35 de tone. Au fost luate în calcul puterea motorului, masa vehiculului și viteza maximă. Majoritatea vehiculelor și a animalelor incluse și în analiză au funcționat conform formulei Heglund, dar roboții cu picioare au ieșit în evidență. De exemplu, robotul umanoid Atlas, fabricat de compania americană Boston Dynamics, consumă de 60 de ori mai multă energie atunci când se deplasează.

Kott a declarat faptul că eficiența de deplasare a animalelor se datorează existenței unor țesuturi asemănătoare cu arcurile, care conservă energia. „Roboții cu picioare nu dispun de aceste tipuri de mecanisme, dar cercetarea continuă în materiale noi va deschide oportunități pentru abordări similare”, a adăugat acesta.

În prezent, armata SUA analizează o serie de transportoare de marfă robotizate pentru echipele de infanterie, iar trenul de rulare al actualelor modele folosesc roți sau șine. În viitor, roboții cu picioare ar trebui să fie suficient de eficienți pentru a concura cu aceste dispozitive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.