Acasă Știri IZOLAREA A 18.000 DE ANGAJAȚI DIN CADRUL UNUI AEROPORT

IZOLAREA A 18.000 DE ANGAJAȚI DIN CADRUL UNUI AEROPORT

124
0
(c) Getty | STR

Pe data de 20 noiembrie 2020, aproape 18.000 de muncitori au fost izolați pe aeroportul principal din orașul Shanghai. Aceștia au efectuat un test pentru COVID-19 în acea noapte, după ce autoritățile au detectat șapte cazuri în zona de încărcare a aeroportului.

Pe rețelele sociale au apărut videoclipuri dramatice care arătau o aglomerație de muncitori care se ridicau împotriva gărzilor în costume de culoare albă, în parcarea aeroportului.

Următoarea zi, autoritățile locale au reușit să rezolve situația, pe Twitter apărând videoclipuri cu cei 17.719 muncitori organizați în rânduri ordonate, așteptând să fie testați. Potrivit ziarului The Washington Post, situația muncitorilor după testare a rămas neclară. Nu se știe dacă aceștia au fost reținuți pe aeroport, dacă au fost mutați într-o instalație de carantină sau dacă li s-a permis să plece acasă.

Autoritățile locale au raportat faptul că un număr de cel puțin 11.544 de teste au avut rezultate negative.

Blocarea și testarea personalului a fost declanșată după identificarea celui de-al șaptelea caz în zona de plecări. Primul caz identificat a fost un muncitor care a primit un rezultat pozitiv al testului pe data de 9 noiembrie, după ce acesta a fost internat într-un spital. Angajatul prezenta febră, oboseală și congestie nazală. Următoarea zi, colegul său de muncă a fost depistat pozitiv.

La două săptămâni după identificarea primelor două cazuri, au apărut alte cinci cazuri. Cele cinci au inclus un manipulant de încărcături și soția acestuia și alți trei colegi de muncă ai acestuia.

Potrivit ziarului South China Post, unul dintre ultimele cazuri este un angajat în cadrul centrului internațional de tranzit UPS din cadrul Aeroportului Pudong.

Importanța purtării măștii de protecție

Pe data de 30 octombrie, în cadrul unei conferințe de presă, autoritățile locale au declarat faptul că primele două persoane s-au infectat în timp ce acestea curățau împreună un container de marfă din America de Nord, nepurtând măști de protecție.

„Mediul din interiorul containerului este umed și acest lucru favorizează răspândirea coronavirusului”, a declarat Sun Xiaodong, director adjunct al Centrului de Control și Prevenire a Bolilor din Shanghai. Sun a adăugat faptul că autoritățile au exclus alte riscuri de transmitere.

În urma testării în masă, sute de zboruri către aeroport au fost anulate.

Zhou Junlong, vicepreședinte companiei Shanghai Airport Group, a declarat faptul că lucrătorii aeroportului vor avea acces la vaccinuri experimentale, care au fost aprobate în China pentru utilizare de urgență.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.