Acasă Știri ȘCOALA ONLINE ÎN TIMPUL PANDEMIEI

ȘCOALA ONLINE ÎN TIMPUL PANDEMIEI

206
0
(c) ELENA LACEY

Indiferent dacă copiii se vor întoarce la orele de școală în format fizic sau vor face acest lucru de la distanță – sau o combinație dintre acestea două – avem câteva sfaturi care să îi ajute să profite la maximum de această experiență.

Obișnuirea elevilor cu stilul de învățare care a fost abordat, înainte de pandemie, reprezintă un întreg proces și ar fi din ce în ce mai greu, odată cu prelungirea restricțiilor. În acest context, unele districte școlare au fost forțate să suspende activitatea sau să schimbe modul de predare, pentru a include cursuri online sau un program redus. Indiferent dacă programul elevilor va fi din nou cu normă întreagă, sau cu jumătate de normă, sau cu ore online, vă punem la dispoziție câteva sfaturi, care vă vor fi de folos.

Cum putem face procesul de învățare la distanță mai ușor de asimilat pentru elevi?

Când școlile au fost închise în luna martie 2020, nimeni nu credea că va dura mai mult de câteva luni până acestea se vor redeschide. De exemplu, în momentul de față, în Statele Unite autoritățile nu reușesc să mențină sub control situația cauzată de pandemia Covid-19. Aceasta face ca școlarizarea personală să fie o propunere clară în multe părți ale țării.

Chiar dacă școala intenționează să aibă studenți în campus, pentru cel puțin o parte a anului școlar, este înțelept să vă pregătiți pentru închideri repetate sau carantine, atunci când copiii sau cadrele didactice sunt testați pozitivi pentru Covid-19. Învățarea de la distanță rămâne cea mai eficientă soluție, de aceea am cerut sfatul mai multor experți din domeniul tehnologiei educaționale privind identificarea posibilelor obstacole și vizarea unor obiective rezonabile.

Mutarea orelor de învățare în online? Iată cum ar putea funcționa:

Odată cu răspândirea noului coronavirus, numeroase colegii și universități din întreaga lume se închid și solicită profesorilor să își mute cursurile în online. Pentru elevii sau studenții, care își dau silința și este important să participe fizic la cursuri, întrebarea este cum? Ce ar trebui să facem pentru a face acest lucru să fie cât mai eficient posibil pentru studenții noștri?

Există atât de multe probleme de luat în considerare și nu există răspunsuri potrivite pentru toate acestea. Însă, un profesor de fizică, s-a gândit mult la cum anume ar putea să simuleze metodele de predare cu care sunt obișnuiți studenții și elevii.

Obiectivul acestui profesor este legat de știință, existând o mulțime de lucruri de extrapolat pe orice subiect.

Prelungirea pandemiei ar putea extinde diviziunea digitală pentru studenți

Școala Wiggins se află în micul oraș deșertic Blythe, la granița dintre California și Arizona, având o populație de aproximativ 20.000 de locuitori. Aproape 70% dintre studenți beneficiază de un program de prânz gratuit sau cu preț redus, acesta fiind un indicator oferit de către stat, familiilor cu venituri reduse. Mai mult decât atât, o estimare a recensământului american din anul 2018 a constatat faptul că 30% dintre gospodăriile din orașul Blythe nu beneficiază de internet.

Cea mai periculoasă opțiune ar fi școlarizarea hibridă

Pe măsură ce ne îndreptăm spre începutul anului universitar, toate școlile din lume sunt preocupate de modul în care își pot educa elevii, păstrând în același timp condițiile de siguranță. Unele programe școlare vor fi realizate cu normă întreagă, în timp ce alții vor învăța doar prin intermediul unui ecran. Însă, aproximativ 20-30% dintre programele școlare ale națiunii, inclusiv orașul New York, care deține mai mult de un milion de studenți, intenționează să implementeze un model hibrid, în care grupuri de elevi participă fizic la ore, urmând anumite programe alternative. Guvernatorii americani, cancelarii școlilor și epidemiologii de stat au apreciat această abordare, ca fiind soluția Goldilocks: numărul de copii din sălile de curs este menținut suficient de scăzut pentru o distanțare socială adecvată, în timp ce elevii beneficiază de o cantitate esențială de informații. Acest lucru pare a fi compromisul ideal.

Cum să configurați spațiul virtual de joc al copilului dumneavoastră?

Sigur, ai rămas blocat în casă și acum simți toată oboseala acumulată, cauzată de orele pe care le-ai petrecut pe aplicația Zoom. Sunt șansele mari ca și copilul tău să fie în aceeași situație. De aceea, este important pentru ei să-și creeze propriu spațiu, pentru a se conecta de la distanță, în contextul procesului de învățare sau doar pentru a sta cu prietenii. La urma urmei, dacă nu sunt mulțumiți de ceea ce se întâmplă online, întâlnirile de acasă cu părinții vor fi cu atât mai nesatisfăcătoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.