Acasă Planeta Pământ O GORILĂ DE 210 KG A FOST SUPUSĂ UNEI SCANĂRI CT

O GORILĂ DE 210 KG A FOST SUPUSĂ UNEI SCANĂRI CT

165
0

Makokou este o gorilă din zona de câmpie, care se află la grădina zoologică din Johannesburg. În mai 2020, o biopsie a dezvăluit faptul că aceasta prezintă polipi nazali în căptușeala pasajelor sale nazale.

O scanare CT a fost singura modalitate de a determina, în condiții de siguranță, gradul de amploare al creșterii polipilor, cu scopul de a ajuta la planificarea unei viitoare proceduri.

© Getty Images

Îngrijitorii grădinii zoologice au ales Spitalul Academic Veterinar Onderstepoort din Pretoria pentru tratarea gorilei, deoarece a fost singura unitate din apropiere, cu echipamente suficient de performante, pentru a face față celor 210 kg ale lui Makokou. La începutul lunii iunie, acesta a fost transportat cu elicopterul 65 km, până la spital.

Din cauza dimensiunii enorme a lui Makokou, a fost nevoie de cinci membri ai personalului pentru a-l manevra într-o poziție cât mai bună pentru scanare.

După ce l-au plasat pe Makokou în aparatul de scanat, echipa i-a monitorizat continuu semnele sale vitale, la fel ca și în cazul unui pacient uman, pentru a se asigura de faptul că acesta este în permanență în siguranță.

Grădina zoologică din Johannesburg

În urma procedurii reușite, echipa din cadrul Grădinii Zoologice din Johannesburg a postat pe Twitter această imagine a lui Makokou, în vârstă de 34 de ani, înapoi în incinta sa. Două săptămâni mai târziu, acesta a suferit o intervenție chirurgicală de ultimă generație pentru a îndepărta polipii nazali, iar recuperarea sa a fost una rapidă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.