Acasă Transporturi MAȘINA ELECTRICĂ HONDA-E

MAȘINA ELECTRICĂ HONDA-E

266
0

În anul 2017, când Honda a dezvăluit mașina Urban Concept, a reprezentat o lovitură instantanee pentru companiile rivale. Designul a fost un exemplu impecabil de retro-futurism, cu ecranele tactile de la un capăt la altul, montate pe lemnul faux, în fața scaunelor de modă veche.

Printr-un „miracol”, acest design original a fost apreciat, fiind implementat în cadrul mașinii electrice Honda-e. Aceasta are un preț cuprins între 26.160 – 28.660 de lire sterline, inclusiv subvenția guvernamentală.

Prin ce diferă de alte vehicule electrice (EV)?

În funcție de model, autonomia mașinii este cuprinsă între 204 și 219 km. Dacă aveți o reținere în ceea ce privește autonomia, această cifră vă va liniști. Însă, o călătorie medie cu mașina, care se apropie de 12,5 km, ar trebui să atragă cumpărători pentru care această specificație este mai puțin importantă, în special pentru familiile care conduc două mașini.

Teoretic, Honda a economisit din costul de producție și al greutății bateriei pentru a îmbunătăți alte caracteristici ale mașinii. În practică, este clar că va exista un compromis. Honda-e este rapidă, are o rază de bracaj mică și dispune de o tehnologie avansată. Este vehiculul perfect pentru parcurgerea orașelor aglomerate.

Ce o face atât de bună?

Zeci de caracteristici mici, dar semnificative, completează designul special. Oglinzile laterale au fost înlocuite cu camere video, conectate la ecrane mici, în zona ușilor.

Sistemul de afișare a informațiilor este împărțit în două: o parte destinată pasagerului, iar cealaltă șoferului, astfel încât să puteți alege melodiile fără a perturba sistemul de navigație. Ecranele sunt complet personalizabile și există un asistent virtual la bord.

Tracțiunea roților din spate și cea electrică înseamnă că roțile din față sunt libere să se rotească la un unghi de 50°, permițând un viraj de întoarcere în 4,3 metri, caracteristică comparabilă cu un taxi londonez. Aceste specificații, împreună cu raportul de 50:50 al distribuției de greutate a mașinii, fac ca acest vehicul electric să fie considerat aproape o mașină compactă și sportivă. Suspensia este mai puțin rigidă, pentru a amortiza trecerile peste gropile drumurilor și pentru a depăși mai rapid denivelările pentru reducerea vitezei, din centrele orașelor.

Parcarea mașinii nu este dificilă, dar dacă ai nevoie de ajutor, există un sistem autonom care o va face pentru tine. Dacă doriți să împrumutați mașina pentru copii, puteți transmite o cheie virtuală prin aplicația Honda. De asemenea, în cadrul aplicației se poate stabili o zonă limită a orașului, pentru a vă avertiza dacă copii pleacă undeva cu mașina, unde nu au voie.

Se pare că orașele vor impune mai multe restricții asupra circulației vehiculelor, pentru diminuarea nivelului poluării aerului. Oamenii care nu se pot baza pe transportul public vor avea nevoie de opțiuni viabile. Deci, avem nevoie de mașini electrice cu un randament bun pentru a dezvolta industria vehiculelor electrice.

Un exemplu bun sunt dispozitivele Apple, care, deși nu au întotdeauna cea mai mare durată de viață a bateriei sau cele mai performante specificații, atrag un număr mare de clienți. Și, în cele din urmă, EV-uri mai bune înseamnă diminuarea poluării aerului și a zgomotului pentru întreaga populație de oameni a lumii.

Cu „fața zâmbitoare” și interiorul retro, Honda-e se aseamănă foarte mult cu aspectul conceptului original.

Alte mașini electrice uimitoare

Rivan RT1

Rivian vrea să „păstreze lumea aventuroasă” cu camioneta sa electrică. Când va fi lansată pe piață, va dispune de o autonomie de 644 km și aproximativ 750 de CP.

Lotus Evija

Producția acestei mașini a început în anul 2020.

Ford Mustang Mach-E 1400

Noua mașină electrică, a diviziei de curse Ford, Mustang Mach-E, are o putere de 1.400 CP, dovedind că poate fi la fel de palpitantă ca mașinile de curse cu combustibil fosil ale companiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.