Acasă IT FUZIONAREA DINTRE FACEBOOK MESSENGER ȘI INSTAGRAM DIRECT

FUZIONAREA DINTRE FACEBOOK MESSENGER ȘI INSTAGRAM DIRECT

56
0

În anul 2019, Facebook a anunțat un plan de îmbinare a celor trei rețele de mesagerie. La un moment dat, WhatsApp, Facebook Messenger și Instagram Direct vor deveni aceleași serviciu. Compania The Verge, a observat primul pas către fuziunea inițiată de Facebook, care intenționează să preia mesageria Instagram.

În aplicația Instagram a început să apară un mesaj anunțând: „Există un nou mod de a trimite mesaje pe Instagram”. Pe lângă comunicarea dintre utilizatorii Instagram și Facebook, actualizarea promite un aspect mai nou și colorat, reacții emoji și capacitatea de a glisa pentru a răspunde la mesaje. Pictograma de mesagerie Instagram se va schimba în cea de la Facebook Messenger. Actualizarea este deja disponibilăpe iOS și Android dar, deocamdată, tranziția este opțională.

Facebook au răspuns celor de la The Verge, declarând: „Un grup mic de oameni au putut să actualizeze aplicația pentru mesageria Instagram, la noua experiență de testare. Sperăm că le va plăcea experiența și așteptăm cu nerăbdare să o testăm și în alte țări”.

Curios este faptul că această lansare pare să fie mult mai mare decât „un grup mic de oameni”, dar va trebui să dăm crezare la ceea ce a comunicat Facebook.

Facebook este cea mai dominantă rețea de socializare, în serviciul de mesagerie. Potrivit Statista, cea mai mare aplicație de mesagerie din lume este WhatsApp, deținută de  Facebook încă din 2014, cu aproximativ două miliarde de utilizatori lunari activi. Facebook Messenger este al doilea cel mai mare serviciu din lista Statista, cu 1,3 miliarde de utilizatori, urmat de aplicația WeChat, din China, cu 1,2 miliarde de utilizatori.

Această listă nu include iMessage Apple, care ar trebui să fie undeva în primele patru aplicații de mesagerie din întreaga lume. În 2019, Apple a declarat că există 900 de milioane de utilizatori Apple activi și un total de 1,4 miliarde de dispozitive active. Utilizatorii au adesea mai multe dispozitive Apple, deci nu este corect să pretindem că fiecare dispozitiv aparține unui singur utilizator. iMessage este serviciul de mesaje implicit al sistemului de operare iOS, deci baza de utilizatori iMessage este, probabil, aproape de numărul total de utilizatori iPhone. CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, respectă modul de mesagerie Apple, considerându-l a fi cel mai mare concurent al Facebook-ului, în serviciul de mesaje, încă din anul 2018.

Următoarea acțiune majoră a celor de la Facebook va fi fuziunea dintre WhatsApp și Facebook Messenger, ceea ce ar crea o rețea superioară de 3,3 miliarde de utilizatori, reprezentând aproximativ 43% din populația lumii, pe un serviciu de mesagerie unic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.