Acasă Planeta Pământ 11 COLONII DE PINGUINI VĂZUȚI DIN SPAȚIU

11 COLONII DE PINGUINI VĂZUȚI DIN SPAȚIU

261
0

Noile colonii de pinguini imperiali au fost găsiți în jurul coastei Antarcticii, în zone extrem de vulnerabile la schimbările climatice.

Un studiu care utilizează tehnologia de cartografiere prin satelit a dezvăluit unsprezece noi colonii de pinguini imperiali care trăiesc în Antarctica.

„Descoperirea interesantă a constat în faptul că populația de păsări a cunoscut o expansiune spontană cu aproximativ 5-10%, până la peste jumătate de milion”, au spus cercetătorii. Acest lucru are implicații importante pentru viitorul speciei de pinguini, al căror teren prielnic de reproducere este gheața de mare, aceasta fiind vulnerabilă la schimbările climatice.

Descoperirile publicate în revista Teledetecție în Ecologie și Conservare detaliază modul în care imaginile, captate prin intermediul misiunii satelitului Copernicus Sentinel-2 a Comisiei Europene, au fost folosite pentru localizarea păsărilor, al căror habitat îndepărtat și înghețat le face dificil de studiat. În timp ce pinguinii sunt prea mici pentru a apărea pe imaginile obținute cu ajutorul satelitului Sentinel-2, cercetătorii au reușit să localizeze și să urmărească populațiile de pinguini, identificând petice mari, brune, pe gheață, acestea dovedindu-se a fi pete realizate de excremente de pinguini, numite guano.

Alb-negrii cu urechi galbene, pinguinii imperiali sunt cele mai mari specii de pinguini, cu o greutate de până la 40 kg, trăind în jur de 20 de ani

„Au fost confirmate aproximativ 11 noi colonii de pinguini, ducând recensământul global la 61 de colonii pe întregul continent, din care specia este originară”, au spus cercetătorii.

Cu toate acestea, locațiile tuturor coloniilor recent găsite se află în zone „extrem de vulnerabile, în cadrul scenariilor de emisii de gaze cu efect de seră, ceea ce sugerează faptul că scăderea populației pentru specii va fi mai mare decât se credea anterior”, au declarat cercetătorii.

Dr. Phil Trathan, șeful departamentului de Biologie și Conservare în cadrul Sondajului Antarctic Britanic (BAS), a declarat: „Este o veste bună faptul că am găsit aceste noi colonii. Locurile de reproducere sunt localizate în zone în care proiecțiile de model sugerează faptul că pinguinii imperiali vor dispărea.”

„Așadar, păsările din aceste locuri sunt „canarii din miniera de cărbune” – cercetătorii trebuie să urmărească cu atenție aceste locuri, deoarece schimbările climatice vor afecta regiunile în cauză.”

Perechile de pinguini se reproduc în cele mai dure condiții de iarnă, masculul incubând ouăle. În anul 2019, oamenii de știință au fost îngrijorați cu privire la Golful Halley, cel de-al doilea cel mai mare teren de reproducere pentru pinguinii imperiali, din ultimii ani. Peter Fretwell, geograful din cadrul BAS, a declarat: „Aceasta este o descoperire interesantă. Noile imaginia coastei Antarcticii, captate prin intermediul satelitului,ne-au permis să găsim aceste noi colonii. Și, deși aceasta este o veste bună, coloniile sunt mici și, astfel, numărul total al populației se ridică cu doar 5-10%, până la puțin peste o jumătate de milion de pinguini sau aproximativ 265.500 – 278.500 de perechi de pinguini”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.