Acasă IT AMAZON A INVESTIT 10 MILIARDE DE DOLARI PENTRU INTERNETUL PRIN SATELIT

AMAZON A INVESTIT 10 MILIARDE DE DOLARI PENTRU INTERNETUL PRIN SATELIT

149
0

Amazon a primit aprobarea SUA pentru a putea lansa 3.236 de sateliți pe orbită, pentru serviciul său de internet „Project Kuiper”.

Un ordin din partea Comisiei Federale de Comunicații prin care se aprobă cererea Amazon, a fost publicat pe data de 29 iulie 2020. Reprezentanții Amazon au realizat o postare pe blog prin care au declarat că vor investi peste 10 miliarde de dolari în acest proiect.

„Această investiție va crea noi locuri de muncă și o nouă infrastructură în jurul Statelor Unite. Va construi și va scala rețeaua noastră la sol, va accelera testarea și fabricarea sateliților și ne va permite să livrăm acces la internet de bandă largă pentru clienți și comunități din întreaga lume, la prețuri accesibile”, au declarat reprezentanții Amazon. Compania va viza anumite zone, fără un serviciu bun de internet, și a comunicat faptul că „Proiectul Kuiper” va livra un serviciu de bandă largă, de mare viteză, cu latență scăzută, în locuri care nu sunt disponibilerețele tradiționale de fibră optică sau wireless.

Sateliții planificați ar orbita la altitudini de 590 km, 610 km și 630 km, permițând latențe mult mai mici față de serviciile tradiționale de satelit, care utilizează orbite a căror perioadă de revoluție este egală cu cea de rotație a Pământului, de peste 35.000 km. Acest lucru este similar cu StarLink-ul SpaceX, dar SpaceX este mult mai avansat în acest proces, deoarece a lansat deja aproximativ 540 de sateliți și se pregătește să înceapă procesele beta cu clienții.

Serviciul va începe odată cu lansarea a 578 de sateliți

Regulile Comisiei Federale de Comunicații (FCC) îi acordă companiei Amazon șase ani pentru lansarea și operarea a 50% din sateliții licențiați, data limită fiind 30 iulie 2026. Amazon ar trebui să lanseze restul sateliților licențiați până la data de 30 iulie 2029.

Amazon intenționează să ofere servicii clienților „odată ce primii 578 de sateliți sunt lansați”, a declarat FCC. Amazon nu a menționat, deocamdată, când va fi disponibil acest serviciu.

Prin aprobarea FCC, Amazon va „oferi acoperire continuă clienților, la latitudine de aproximativ 56° Nord și 56° Sud, servind astfel Statele Unite, Hawaii, teritoriile SUA și alte regiuni ale lumii”. Planul solicită utilizarea frecvențelor de 17,7-18,6 GHz și 18,8-20,2 GHz, pentru comunicațiile spațiu-Pământ, și 27,5-30,0 GHz, pentru comunicațiile Pământ-spațiu. FCC a declarat că a acordat licența, deoarece „ar promova interesul public prin autorizarea unui sistem conceput pentru a crește disponibilitatea serviciilor de bandă largă, de mare viteză pentru consumatori, guvern și companii”.

Aprobarea FCC include cerințe pentru minimizarea reziduurilor orbitale și a riscului de coliziune, prevenirea interferențelor dăunătoare, împărțirea spectrului și limitele de putere. De asemenea, aprobarea FCC este condiționată ca Amazon să obțină un rating „favorabil” de la Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor, pentru a demonstra respectarea limitelor de putere.

În afară de SpaceX, Proiectul Amazon Kuiper s-ar putea confrunta cu o concurență de satelit de la OneWeb. Pe 3 iulie 2020, OneWeb a acceptat să vândă afacerea unui consorțiu, inclusiv guvernului Regatului Unit și Bharti Global Limited. Guvernul Regatului Unit, care va investi 500 de milioane de dolari, a declarat: „Acordul va permite companiei să finalizeze construcția unei constelații globale prin satelit, care să ofere servicii în bandă largă și alte servicii îmbunătățite, țărilor din întreaga lume”. De asemenea, OneWeb a primitfinanțare de la Hughes, care operează sateliți geosincroni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.