Acasă Robotică DISNEY LUCREAZĂ LA ANIMATRONICE CARE VOR INTERACȚIONA CU VIZITATORII PARCULUI DE DISTRACȚII

DISNEY LUCREAZĂ LA ANIMATRONICE CARE VOR INTERACȚIONA CU VIZITATORII PARCULUI DE DISTRACȚII

123
0
Credit:Un pitic Disney primește un retuș înaintea emisiunii „The Imagineering Story”

Emisiunea televizată „The Imagineering Story” și cartea „Magic Journey”, de Kevin P. Rafferty, arată cum se desfășoară cercetările academice la casa lui Mickey Mouse.

Găndiți-vă doar la Disney și o să aveți în minte o mulțime de  imagini cu filme animate. Ceea ce probabil nu-ți trece prin minte este organizația de cercetare uriașă. Până acum, știința și tehnologia firmei au captivat o mulțime de generații de copii și adulți.

Disney îi numește pe cercetătorii săi „Imagineering”. Acest nume face referire si la titlurile noului serial documentar Disney + „The Imagineering Story” și al cărții „Magic Journey: My fantastical Walt Disney”, scrisă de Kevin Rafferty.

De-a lungul istoriei, departamentul Imagineering a înregistrat peste 300 de brevete. Numai în 2019, au fost acordate 74.

În SUA, certătorii Disney au inventat primul sistem cu o singură șină de tren, instalat la Disneyland, în California, în anul 1959. Acesta a fost primul audio-animatronic cu figuri, din lume. În 1963 a avut loc și prima plimbare, controlată de calculator. De asemenea, echipa a pus la dispoziție primul sistem de identificare a frecvențelor radio pentru a acționa ca sisteme de plată și așteptare, în anul 2014.

„Avem becuri care utilizează tehnologie avansată”, a declarat pentru New Scientist, Jon Snoddy, care conduce echipa Imagineering. „De cele mai multe ori, am angajat pe cineva cu un doctorat în fizică și i-am spus: vei face unele dintre cele mai uimitoare activități pe care le vei face în întreaga carieră.”

De asemenea, firma este și un contribuitor semnificativ al lucrărilor de cercetare academică. Disney Research, a depus 20 de lucrări la conferințele academice majore, încă de la începutul anului 2019.

Unul dintre episoadele finale din „The Imagineering Story” face referire la viitor. Acesta prezintă un robot animatronic, de dimensiuni reale, care a fost catapultat în aer.

Proiectul a fost dezvoltat sub denumirea de „Stuntronics” și a fost rezultatul a trei ani de muncă, fiind realizat de o echipă formată din 15 oameni.

Alte inovații la care lucrează echipa includ și animatronice controlate prin inteligență artificială, pentru a interacționa cu vizitatorii parcului precum și ochelarii care utilizează realitatea augmentată, pentru a oferi experiențe unice pentru cei ce vor încerca caruselele.

„De asemenea avem și o întreagă listă de lucruri greu de descris”, a menționat Snoddy. „Trăim pentru momentul în care publicul privește ceva și nu are cuvinte pentru a-l descrie, deoarece nu a văzut niciodată așa ceva.”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.