Acasă Transporturi STRATOLAUNCH VA LANSA VEHICULE HIPERSONICE

STRATOLAUNCH VA LANSA VEHICULE HIPERSONICE

80
0
Talon-A produs de Stratolaunch, este prezentat sub formă de concept fiind unul dintre noile vehicule hipersonice

Stratolaunch a găsit o altă utilizare pentru cel mai mare avion construit vreodată.

Compania, înființată în anul 2011 de către co-fondatorul Microsoft, Paul Allen, a planificat, inițial, să lanseze sateliți folosind o aeronava cu o anvergură a aripilor de 117 metri. Allen a murit în octombrie 2018, iar Stratolaunch a fost vândută în 2019, ridicând întrebări cu privire la viitorul companiei.

Compania Stratolaunch dezvăluie, în prezent, că s-a reinventat ca și constructor, testator și operator de vehicule hipersonice.

„Testele noastre hipersonice vor servi drept catalizator în stimularea tehnologiilor hipersonice utilizate și în trecut, pentru guvernul nostru, sectorul comercial și mediul academic”, a declarat CEO-ul Stratolaunch, W. Jean Floyd, într-o declarație pe site-ul companiei.

Avionul imens este cheia acestei noi misiuni, transportând vehicule pentru a le testa rezistența la diverse sarcini, în condiții extreme, impuse de zborul hipersonic.

Printre vehicule se numără, Talon-A, o aeronavă reutilizabilă, produsă de Stratolaunch, care are 8,5 m lungime, 2.722 kg, fiind capabilă să atingă o viteză de 6 Mach.

Cea mai mare aeronavă construită vreodată, Stratolaunch, decolează din portul aerian și spațial Mojave, California, în timpul primului său zbor de test, pe 13 aprilie 2019. (Credit imagine: Stratolaunch Systems)

„Talon-A va efectua zboruri de lungă durată cu o viteză hipersonică și va fi capabilă de o aterizare autonomă, orizontală, pe o pistă convențională”, a transmis compania Stratolaunch.

Avionul imens cu fuzelaj dublu care, în trecut, se numea Roc, dar, în prezent, este cunoscut sub numele de Stratolaunch Carrier. Reprezentanții companiei au declarat că acesta va putea transporta, în aer, trei vehicule Talon-As, în același timp, permițând colectarea de date multiple.

Totuși, Talon-A nu este ultimul vehicul realizat de Stratolaunch. Compania dezvoltă, de asemenea, Talon-Z, despre care divulgă puține informații pe site-ul web, dar și pe un alt vehicul, numit Black Ice. El ar putea duce la bun sfârșit câteva misiuni foarte interesante și ambițioase, dacă totul merge conform planului Stratolaunch.

„Black Ice este un avion spațial, complet reutilizabil, care permite realizarea unor misiuni importante pe orbita Pământului”, au declarat reprezentanții companiei pe site-ul acesteia. „Proiectele inițiale au fost optimizate pentru capacitatea de a transporta încărcătură și pentru o variantă ulterioară a vehiculului, de a transporta și echipaj uman.”

În august 2018, înainte de moartea lui Allen, reprezentanții Stratolaunch au anunțat planurile companiei, de a folosi patru vehicule de lansare diferite, pentru a transporta sateliți pe orbită, inclusiv a unui avion spațial orbital.

Transportatorul Stratolaunch are un singur zbor de testare, de 2,5 ore, care a avut loc în aprilie 2019.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.