Acasă Planeta Pământ JEFF BEZOS DONEAZĂ 10 MILIARDE DE DOLARI PENTRU LUPTA ÎMPOTRIVA SCHIMBĂRILOR CLIMATICE

JEFF BEZOS DONEAZĂ 10 MILIARDE DE DOLARI PENTRU LUPTA ÎMPOTRIVA SCHIMBĂRILOR CLIMATICE

84
0

Lupta contra schimbărilor climatice începe să producă din ce în ce mai multe fonduri.

Cea mai bogată persoană din lume, fondatorul companiei Amazon, Jeff Bezos, a înființat o organizație dedicată schimbărilor climatice, donând 10 miliarde de dolari.

Noua organizație Bezos Earth „o să finanțeze cercetători, ONG-uri sau orice efort care ar putea ajuta în lupta contra schimbărilor climatice, aceasta reprezentând cea mai mare amenințare pentru planeta noastră”, declară aceasta.

Jeff Bezos a comunicat, într-o postare pe Instagram, că dorește să dezvolte și să găsească noi modalități de diminuare a schimbărilor climatice și că, pentru început, a contribuit cu 10 miliarde de dolari, urmând ca în vara anului 2020 să mai adauge alte fonduri.

Bezos și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu mediul înconjurător ca fiind un motiv important pentru proiectele sale, în ceea ce privește compania sa de zbor spațial, Blue Origin, scopul acesteia fiind ca oamenii să ajungă, să trăiască și să muncească în spațiu. Atingerea acestui obiectiv va avea o presiune considerabilă asupra Pământului.

Compania Blue Origin crede că, pentru a conserva Pământul pentru generațiile viitoare, pasul către exploatarea resurselor și a energiei nelimitate din spațiu va fi esențial. „Cum Revoluția Industrială a creat comerțul, drumul spre spațiu ne deschide calea spre infinit, generațiile viitoare fiind cele care se vor bucura din plin de ele”, declară aceștia pe site-ul companiei.

Unii oameni îl îndeamnă pe Bezos, care deține 130 de miliarde de dolari, să investească și mai mult în acest proiect.

„Suntem bucuroși de investiția lui Jeff Bezos, dar, o mână nu poate să dea, ceea ce cealaltă ia”, au declarat angajații companiei Amazon pentru Protecția Mediului, într-un anunț publicat de aceștia pe Twitter.

„Trebuie să știm când va înceta compania Amazon să mai susțină companiile de petrol și gaze, care ne distrug pământul, să foreze după resurse, în continuare? Când va opri Amazon finanțarea institutelor, precum Institutul Întreprinderii Competitive care ne distrug clima? Când își va asuma Amazon responsabilitatea pentru sănătatea copiilor, care se joacă în apropierea depozitelor, trecând de la camioane diesel la cele electrice?”, declară angajații din cadrul companiei Amazon.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.