Acasă Știri GRAND PRIX-UL DIN CHINA A FOST AMÂNAT

GRAND PRIX-UL DIN CHINA A FOST AMÂNAT

77
0

Grand Prix-ul chinezesc a fost amânat din cauza răspândirii coronavirusului.

FIA, organizația guvernamentală a Formulei 1, a acceptat cererea, din partea organizatorilor din China, cu privire la amânarea cursei din Shanghai, care ar fi trebuit să aibă loc pe 19 aprilie 2020.

Într-o declarație, organizația a adăugat faptul că toate părțile implicate trebuie să își ia „timpul necesar” pentru a discuta despre noile date potențiale.

Decizia a fost făcută pentru „a menține siguranța și sănătatea” șoferilor, staff-ului și fanilor.

„Grand Prix-ul chinezesc a reprezentat mult timp o parte importantă din cadrul calendarului F1, având mulți fani pasionați”, a continuat declarația.

„Comunitatea FIA F1 așteaptă cu nerăbdare să concureze în China, cât mai curând posibil, și dorește tuturor celor din țară toate cele bune în această perioadă dificilă.”

China și virusul care amenință totul

Ross Brawn, directorul general al F1, a declarat anterior că se vor face eforturi cu privire la reprogramarea cursei, dacă aceasta nu va putea fi organizată la data stabilită inițial.

„Vom lua în considerare organizarea cursei într-o altă perioadă a acestui an”, a spus el.

„China are o piață entuziastă, în creștere, așa că am dori să avem o cursă în China.”

Ultima cursă amânată a fost anul 2011, când Grand Prix-ul Bahrain a fost afectat de rebeliunile arabe din primăvara acelui an. Inițial s-a dorit ca desfășurarea cursei să aibă loc mai târziu în acel an, dar echipele s-au opus, iar, în final, cursa a fost anulată.

Ghid vizual al epidemiei de coronavirus

În prezent există peste 40.000 de cazuri de îmbolnăvire cu noua tulpină de coronavirus la nivel mondial, fiind declarată stare de urgență mondială pentru sănătate. De asemenea, numărul deceselor în China a ajuns la 1.016.

La începutul acestei luni, autoritățile sportive din Shanghai au recomandat suspendarea tuturor evenimentelor sportive din oraș.

Asociația Generală Sportivă Shanghai a instruit organismele sportive să suspende evenimentele până când amenințarea cu privire la virus se va încheia

Acestora li s-a spus să „realizeze un plan de prevenire a epidemiilor pentru a evita infecțiile interne” și să „implementeze un sistem zilnic de management al igienei și să consolideze educația pentru sănătate, pentru a îndemna angajații să se protejeze”.

Izbucnirea virusului a dus deja la anularea mai multor evenimente sportive din China, inclusiv Campionatele Mondiale interioare de atletism din Nanjing, programate pentru 13-15 martie și o cursă de Formula E, cu mașini electrice din Sanya, din perioada 20-22 martie .

Organizatorii olimpiadei spun, de asemenea, că sunt „foarte preocupați” de răspândirea coronavirusului și de impactul pe care l-ar putea avea asupra Jocurilor Olimpice din Tokyo, Japonia din iulie și august.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.