Acasă Știri AL DOILEA SPITAL CONSTRUIT ÎN WUHAN – LEISHENSHAN

AL DOILEA SPITAL CONSTRUIT ÎN WUHAN – LEISHENSHAN

277
0
  • Un nou spital cu o capacitate de 1.500 de locuri este construit în Wuhan, special pentru pacienții infectați cu coronavirus.
  • Deschis la câteva zile distanță după spitalul care are o capacitate de 1.000 de paturi, noul spital este construit din prefabricate și dotat cu camere de izolare. Acesta a început deja să primească pacienți.
  • Aici se va testa pe un prim grup de pacienți un nou medicament antiviral.
  • Un centru de sănătate deja existent în centrul orașului a fost copleșit de miile de pacienți infectați.

China a terminat pe data de 06.02.2020 construcția celui de-al doilea spital pentru a izola și trata pacienții infectați cu virusul care a ucis mai mult de 560 de oameni. Acesta continuă să se răspândească, perturbând viața oamenilor și alimentând temerile economice.

Noul Leishenshan sau Thunder God este un spital special construit pentru pacienții cu virus, deschis la Wuhan, având o capacitate de 1.500 de paturi.

Aici se va testa pe un prim grup de pacienți un nou medicament antiviral, deoarece China a mutat și persoane cu simptome mai ușoare în spitale improvizate (centre sportive, săli de expoziții și alte spații publice).

Sistemul de sănătate din centrul orașului Wuhan, unde focarul a fost detectat pentru prima dată în decembrie, a fost copleșit de mii de pacienți bolnavi.

Noul Leishenshan sau Thunder God este un spital special construit pentru pacienții cu coronavirus, deschis la Wuhan, având o capacitate de 1.500 de paturi.
Oamenii lucrează pe șantierul Leishenshan (Thunder God Mountain). Spitalul Leishenshan este unul dintre spitalele improvizate, construite pentru a lupta împotriva coronavirus din Wuhan.
Fotografia făcută pe 26 ianuarie 2020 arată începutul construcției la Spitalul Leishenshan din Wuhan. Un prim grup de pacienți a fost de așteptat să înceapă testarea unui nou medicament antiviral, deoarece China a mutat și persoane cu simptome mai ușoare în spitale improvizate precum centre sportive, săli de expoziții și alte spații publice.
30 ianuarie 2020, fotografie publicată de Agenția Chineză de Știri Xinhua, arată muncitorii pe șantierul spitalului temporar de pe terenul din Leishenshan, la doar patru zile de la începerea construcției, la Wuhan.
Muncitorii lucrează pe șantierul noului spital Leishenshan, un spital improvizat pentru tratarea pacienților cu noul coronavirus, în Wuhan, pe 31 ianuarie 2020.

Alte centre de tratament aveau rânduri de paturi simple, care umpleau camerele în care pacienții cu simptome mai ușoare erau îngrijiți. Wuhan are în total aproximativ 132 de zone de carantină cu peste 12.500 de paturi, potrivit datelor oficiale ale Agenției de Știri Xinhua.

Autoritățile chineze au raportat 563 de decese și o creștere exponențială a cazurilor de persoane infectate, numărul acesta ajungând la 28.018. În afara Chinei continentale au fost confirmate cel puțin 260 de cazuri, inclusiv 2 decese în Hong Kong și Filipine.

Fotografia prezintă șantierul spitalului Leishenshan din Wuhan marți, 4 februarie 2020. Sistemul de sănătate din centrul orașului Wuhan, unde focarul a fost detectat pentru prima dată în decembrie, a fost copleșit de mii de pacienți bolnavi.
Un bărbat lucrează pe șantierul Leishenshan (Thunder God Mountain) din Wuhan, China.
Un bărbat lucrează pe șantierul Leishenshan (Thunder God Mountain) din Wuhan, China.
Un bărbat lucrează pe șantierul Leishenshan (Thunder God Mountain) din Wuhan, China.
Șantierul spitalului Leishenshan din Wuhan marți, 4 februarie 2020.
Tehnicienii au testat laboratorul de hematologie din cadrul Spitalului Leishenshan (Thunder God Mountain) din Wuhan.

Angajații spitalului din Hong Kong, care au cerut închiderea graniței cu continentul, fac grevă pentru 4 zile.

Liderul Hong Kong-ului, Carrie Lam, a anunțat carantină de 14 zile pentru toți călătorii care intră în Hong Kong din continent, începând cu data de 8 februarie 2020, însă guvernul a refuzat să închidă granița în întregime.

Un sindicat medical din Hong Kong a avertizat că cei 20.000 de membri ai săi pot demisiona în masă dacă autoritatea spitalului din oraș refuză să vorbească cu ei în legătură cu cererile lor.

Se estimează că 7.000 de persoane au fost în grevă și au declarat că cei care încă lucrează sunt îngrijorați de siguranța lor.

Comisia Națională a Sănătății din China a declarat că numărul de pacienți infectați care au fost „eliberați și vindecați” a ajuns joi, 6 februarie, la 1.153.

 Nu au fost date detalii, dar au fost observate cazuri mai blânde la persoanele mai tinere și mai sănătoase.

Imagine aeriana a șantierul spitalului Leishenshan din Wuhan.
În imaginea de mai sus, realizată pe 26 ianuarie,este surprins un inginer care se plimbă prin fața utilajelor de construcții de pe șantierul Spitalului Leishenshan.

Cel mai tânăr pacient este un copil născut sâmbătă la Wuhan și confirmat pozitiv la doar 36 de ore de la naștere.

„Bebelușul a fost separat imediat de mamă după naștere și a fost hrănit artificial. Nu a existat niciun contact strâns cu părinții, dar a fost diagnosticat cu boala”, a declarat pentru TVTV, Zeng Lingkong, directorul Spitalului de Copii din Wuhan.

Zeng a spus că alte mame infectate au născut bebeluși care au fost testați negativ, așa că nu se știe încă dacă virusul poate fi transmis în pântec. Pentru acest lucru „este nevoie de studii suplimentare”, a spus el.

Noul virus se află în familia coronavirusului care include MERS și SARS și provoacă febră, tuse și respirație îngreunată și, în cazuri severe, pneumonie.

China a luat măsuri severe de control al epidemiilor, inclusiv blocarea mai multor orașe din provincia Hubei centrală, unde focarul a fost concentrat. Peste 50 de milioane de persoane se află sub carantină virtuală în Hubei. Orașele și satele din periferie au adoptat restricții diferite, iar alte țări au restricționat călătoriile către și dinspre China.

De asemenea, din cauza focarului, două nave de croazieră au fost andocate în Hong Kong și Japonia, pasagerii și echipajul fiind acum în carantină, pe nave.

Muncitori chinezi mută una dintre cabinele improvizate, în timp ce lucrează la construcția Spitalului Leishenshan din Wuhan

Zece pasageri au confirmat că au virusul și au fost escortați de pe Diamond Princess într-un port din apropierea Tokyo, după ce alți 10 au fost evacuați în ziua precedentă.

Grupul dus la spitale este format, în mare parte, din pasageri cu vârste cuprinse între 60 și 70 de ani, patru dintre ei fiind japonezi, doi americani, doi canadieni, o persoană din Noua Zeelandă și una din Taiwan.

Testele sunt încă în derulare pentru alții care au avut simptome sau au luat contact cu persoane infectate.

Peste 3.600 de pasageri și membrii ai echipajului de pe nava Hong Kong, World Dream, care se aflau în voiajul început pe 19 ianuarie, au fost examinați după ce opt dintre aceștia au fost au fost diagnosticați cu virusul.

Autoritățile de sănătate din Hong Kong au declarat că peste 5.000 de pasageri au călătorit pe acel vas de croazieră și pe alte două, înainte ca nava să fie pusă luni în carantină.

Xinhua a declarat că studiile clinice pentru medicamentul antiviral Remdesivir au fost aprobate, iar primul grup de pacienți va începe să ia medicamentul.

Zvonurile încercărilor acestui medicament, au făcut ca prețul de depozitare al acestuia să crească. Medicamentul este produs de compania americană de biotehnologie Gilead Sciences Inc.

Antivirale și alte medicamente pot reduce severitatea virusului, dar „până în prezent, niciun antiviral nu s-a dovedit eficient”, a declarat Thanarak Plipat, medic și director general adjunct al Departamentului pentru controlul bolilor din Thailanda, din cadrul Ministerului Sănătății.

El a spus că există o mulțime de necunoscute, „dar avem și multe speranțe”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.