Acasă Energie ÎNCĂRCAREA ȘI INTEROPERABILITATEA AUTOBUZULUI ELECTRIC

ÎNCĂRCAREA ȘI INTEROPERABILITATEA AUTOBUZULUI ELECTRIC

171
0

Imaginați-vă orașele viitorului: mai curate, mai durabile, cu un transport urban ecologic, cum ar fi autobuze alimentate electric, camioane de gunoi și vehicule de livrare care pot fi încărcate rapid și automat. Pentru ca această viziune să devină realitate, diferite vehicule trebuie să aibă capacitatea de a fi încărcate la orice unitate de încărcare, indiferent de marcă. Cu toate acestea, o operabilitate eficientă necesită o infrastructură cu tarifare standardizată.

Un raport recent publicat de proiectul ASSURED (Fast and Smart charging solutions for full size urban heavy duty applications), finanțat de UE își propune să depună eforturi suplimentare pentru standardizarea completă a infrastructurii de tarifare a autobuzelor electrice, care sunt deja utilizate. Denumit „ASSURED 1.0 Interoperabilitate de referință”, raportul își propune să permită interoperabilitatea e-bus și testarea conformității vehiculelor și încărcătoarelor. Destinată furnizorilor de infrastructură și producătorilor de autobuze electrice, ele prezintă cele mai frecvente soluții automate de încărcare rapidă disponibile pe piață, pe baza proiectelor de standarde publicate.

Cine va beneficia și cum?

„Strategiile inovatoare de tarifare prezentate în raport vor contribui la reducerea costurilor totale de proprietate pentru operatorii de autovehicule electrice, contribuind la creșterea adoptării eBuses și eTrucks, dar și la crearea unui viitor mai durabil în care atât poluarea zgomotului, cât și a aerului vor fi reduse semnificativ”, spune Frank Muehlon , șeful activității globale ABB, partener de proiect pentru infrastructura de încărcare a vehiculelor electrice, într-un articol publicat pe portalul industriei electrice Voltimum.

Conform omului de știință Marko Paakkinen, raportul a fost inițial dezvoltat special pentru a răspunde nevoilor proiectului ASSURED. Cu toate acestea, după cum afirmă chiar el în comunicatul de presă publicat pe site-ul web al proiectului, „acesta poate fi utilizat și implementat de către municipalități, autorități de transport public, producători de echipamente originale sau operatori de transport public, pentru a se asigura că interoperabilitatea poate fi testată până la standardizare, așa cum este stabilit de către Comisia Europeană.” Pe baza aceluiași comunicat de presă, raportul va fi supus unui protocol standard de testare pentru a demonstra interoperabilitatea diferitelor mărci de e-buses și încărcătoare.

Aceasta face parte din eforturile proiectului de a dezvolta și testa soluții de mare putere pentru aplicații urbane de mare tonaj, care vor contribui la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în sectorul transporturilor, reducând totodată costurile pentru proprietari și operatori. Echipa ASSURED intenționează, de asemenea, să îmbunătățească stabilitatea rețelei, astfel încât, în viitor, atunci când flote întregi de vehicule se bazează pe infrastructura de încărcare, să existe un furnizor de energie sigur.

Ce vine după raport?

În continuare, ASSURED vor folosi standardele prezentate în raport pentru a dezvolta teste de conformitate și de interoperabilitate. Testele vor începe în al patrulea trimestru al anului 2019, cu rezultate așteptate până în iunie 2020. În urma fazei de testare, interoperabilitatea vehiculelor și încărcătoarelor va fi testată în trei orașe europene: Barcelona (Spania), Goteborg (Suedia) și Osnabruck (Germania). Demonstrațiile vor continua până la încheierea proiectului în septembrie 2021.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.