Acasă Gadget-uri CUM SĂ ALEGI CELE MAI BUNE GADGETURI CE ÎȚI POT OFERI SIGURANȚA...

CUM SĂ ALEGI CELE MAI BUNE GADGETURI CE ÎȚI POT OFERI SIGURANȚA CASEI TALE?

167
0

CUM SĂ ALEGI CELE MAI BUNE GADGETURI CE ÎȚI POT OFERI SIGURANȚA CASEI TALE?

Dacă pleci în vacanță sau ești pur și simplu la muncă toată ziua, poți fi tentat să cumperi un sistem de securitate inteligent pentru locuința ta. Uite tot ce trebuie să știi despre ele:

De ce aș vrea un sistem de securitate „inteligent”?

Sistemele de securitate nu mai sunt cutiile mari și inestetice, așezate într-un colț al casei tale și nici nu este nevoie de ajutorul unui profesionist, care să necesite o sumă mare de bani, pentru a-ți conecta noul sistem. Acestea au evoluat și au devenit mult mai ușor de folosit: acum poți deține un sistem de securitate destul de avansat, în mai puțin de 30 de minute, smartphone-ul tău funcționând asemănător unui „controler”.

Sistemele inteligente de securitate sunt mult mai avantajoase comparativ cu cele tradiționale, nu doar prin inexistența costurilor de instalare, ce puteau ajunge la sume destul de mari, ci și prin lipsa contractelor pe termen lung. Și cele demodate, sunt, de asemenea, utile.

De ce am nevoie pentru a realiza un astfel de sistem?

Sistemul cuprinde o gamă largă de gadgeturi, de la camere de fotografiat și senzori, până la alarme pe bază de fum, dar, bineînțeles, nu este nevoie să exagerăm cu numărul lor. Sigur, poate că dorești ceva complex, asemănător depozitului Fort Knox din SUA. Pentru o locuință umilă, câteva camere de interior și niște senzori sunt suficienți.

Majoritatea sistemelor inteligente sunt structurate în jurul unui „centru vital” (hub), care se conectează la Wi-Fi și transmit informațiile prin intermediul celorlalte dispozitive „inteligente” din casă. Camerele și senzorii de mișcare sunt cele mai frecvente dintre acestea, dar poți adăuga, de asemenea, senzori de scurgere de apă, detectoare de fum și senzori de spargere a sticlei.

Folosind telefonul poți activa sau dezactiva sistemul de la distanță și, dacă ai încuietori inteligente, poți bloca ușile prin apăsarea unor click-uri în aplicație. Unele încuietori inteligente îți permit chiar să creezi „chei virtuale”, astfel încât prietenii și familia să poată intra în casă atunci când nu ești acolo, în timp ce camerele, prin intermediul recunoașterii faciale, pot să te anunțe cine dintre cunoscuți a venit la tine.

Ar trebui să cumpăr un pachet?

Depinde de echipamentul pe care vrei să-l folosești. Companii precum SimpliSafe oferă sisteme complete, realizate dintr-un hub central și câțiva senzori, cu opțiunea de a adăuga camere și sirene, după dorință. Dacă nu ești sigur de câte dispozitive ai nevoie, caută „kituri de pornire”. Acestea servesc ca un punct excelent de plecare și sunt, de multe ori, mai bune comparativ cu achiziționarea unor dispozitive individuale.

Ce se întâmplă dacă închiriez sau locuiesc într-un apartament?

Companiile din domeniu au creat sisteme adaptate la chiriași și locuitori. Totuși, vei avea unele limitări. De exemplu, o cameră video în aer liber ar putea să nu fie o opțiune într-un bloc și vei dori să consulți proprietarul înainte de a face o achiziție. Din fericire, unele sisteme de securitate funcționează foarte bine și pentru apartamente, la fel ca multe dintre camerele și senzorii interni pe care îi poți achiziționa individual. Au început chiar să se dezvolte sonerii inteligente pentru ușă, perfect concepute pentru apartamente.

Cât de importante sunt HomeKit, Alexa și Google Assistant?

Acest lucru contează mai mult dacă vrei să îți creezi propriul sistem, deoarece vei dori să ai, într-o anumită măsură, interoperabilitate pentru a putea menține lucrurile funcționale și pentru a reduce numărul de aplicații. Un sfat este să alegi sistemul care funcționează cel mai bine pentru casa ta și să nu-ți faci griji. Din fericire, multe sisteme majore oferă o astfel de asistență.

Dacă ești un utilizator Apple este foarte simplu să poți construi un sistem decent de securitate în jurul platformei sale, HomeKit, datorită unui număr tot mai mare de dispozitive individuale.

Există o mulțime de taxe în curs?

Nu neapărat. Majoritatea sistemelor oferă un nivel de servicii gratuit, dar unele vor necesita plăți lunare pentru a-ți permite să stochezi videoclipuri în cloud sau să accesezi funcții speciale, cum ar fi detectarea persoanelor. Nu ai nevoie de toată gama de senzori, dar ar trebui să iei în considerare plata pentru monitorizarea profesională, dacă sistemul tău îl susține, astfel încât să poți trimite autorităților, dacă acest lucru este necesar.

Plata pentru backup celular merită, de asemenea, să investești; în cazul în care Wi-Fi-ul tău nu funcționează la parametrii normali.

Care sunt cele mai bune gadgeturi ?

Selecția Hugh de dispozitive inteligente pentru securitatea locuinței ar trebui să te ajute să îți păstrezi lucrurile în siguranță.

1. Ring Video Doorbell 2

În opinia specialiștilor, Ring are cea mai bună sonerie inteligentă. Funcția preferată este bateria reîncărcabilă, deci aceasta nu trebuie conectată la perete (deși acest lucru este posibil), împreună cu posibilitatea de a vedea și de a vorbi cu orice vizitator, prin intermediul aplicației mobile. Aceasta detectează mișcarea cu ușurință și este dotată cu viziune nocturnă, bazată pe infraroșu.

£ 179, en-uk.ring.com

2. Google Nest Cam IQ Indoor

Camera foto inteligentă de interior de la Google are un model mai ieftin, dar coeficientul IQ este superior, deoarece poate sesiza diferența dintre mișcarea generală și cea a oamenilor. Există un audio cu două sensuri, astfel încât aceasta poate speria hoții și un senzor 4K, pentru o imagine clară. Pentru funcția de recunoaștere facială este necesar un cost suplimentar pentru un abonament Nest Aware.

299 GBP, magazin.google.com

3. Arlo Pro 2

În ceea ce privește camerele de securitate inteligente, Arlo Pro 2 este greu de învins ca și produs, pentru uz interior și exterior. Este wireless, rezistent la acțiunea mediului înconjurător și oferă videoclipuri video HD 1080p clare, împreună cu detectarea zonei (pentru evidențierea anumitor zone) și sunet audio în două sensuri pentru a alerta intrușii. Deși costul inițial este ridicat, stocarea gratuită pe care o oferă este suficientă. Funcționează și cu Apple HomeKit.

569,99 £ (pentru două camere foto), arlo.com

4. Samsung SmartThings

Platforma inteligentă pentru securizarea domiciliului a companiei Samsung a continuat să țină pasul, iar dispozitive noi sunt adăugate tot timpul. Mult mai bună este gama largă de suport pentru camerele de luat vederi, sonerii și multe altele, de la diverse companii, care se pot conecta ușor la sistemul tău SmartThings. Accesoriul de top este senzorul multifuncțional, care monitorizează ușile, ferestrele și chiar temperatura.

79 £ (doar pentru hub), samsung.co.uk

5. SimpliSafe

Numele spune totul: sistemul de securitate al SimpliSafe este ușor de instalat și utilizat. Există o mulțime de pachete diferite din care poți alege sau construi un pachet personalizat de la zero, începând cu camerele video și trecând la butoane de panică și senzori pentru situații în care geamul este spart. Monitorizarea profesională aduce cu sine o taxă lunară, dar SimpliSafe poate funcționa ca alarmă locală și fără această taxă.

279 £ (pentru pachetul Starter), simplisafe.co.uk

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.