Acasă IA și VR ESTE CALCULATORUL TĂU PREGĂTIT PENTRU VR?

ESTE CALCULATORUL TĂU PREGĂTIT PENTRU VR?

1317
0

Așadar, în cele din urmă, ați decis să accesați „totul” pe Realitatea Virtuală bazată pe PC. Ți-ai făcut deja temele și ai achiziționat un dispozitiv VR care să răspundă nevoilor tale particulare. Așadar, care este următorul pas pentru completarea sistemului VR? Aveți nevoie de un computer „compatibil cu VR”, desigur!

Ce face un computer „VR-Ready”?

Doi dintre cei mai cunoscuți producători de căști VR, Oculus și HTC/Valve, au oferit specificații ale PC-ului (Oculus / HTC), mai precis specificațiile minime, care ar trebui să garanteze cel puțin o experiență VR plăcută. Aceste specificații ar putea duce la un FPS destul de scăzut, precum mișcarea în reluare și alte nemulțumiri care ar duce la îngreunarea utilizării unui kit de VR.

Specificații minime VR de bază:

Principalul motiv pentru care specificațiile minime VR publicate sunt atât de importante este faptul că le oferă dezvoltatorilor puncte de referință pentru a-și testa aplicațiile și jocurile. Acest lucru asigură utilizatorii, care au PC-uri ce rulează cu specificațiile minime pentru VR, că vor avea o experiență plăcută. Dezvoltatorul și-a configurat aplicația sau jocul pentru nivelul de performanță specific acestora. Utilizatorii pot folosi orice putere suplimentară pe care o au, peste specificațiile minime, pentru a permite setări de detalii grafice superioare (anti-aliasing etc.).

Cea mai bună regulă generală este să vă asigurați că, în orice situație, computerul dumneavoastră îndeplinește cel puțin cerințele minime. Dacă doriți să încercați puțin „viitorul”, veți dori să optați pentru un pic peste specificațiile minime necesare.

Procesor

Specificația minimă a procesorului de computer pentru cele mai populare afișaje (HMD) este un Intel Core i5 4590 sau un AMD FX 8350. Dacă vă puteți permite, vă recomandăm să optați pentru ceva mai puternic, cum ar fi un Intel Core i7 (sau echivalent AMD).

Câtă diferență face procesorul în experiența VR generală este greu de cuantificat, dar, în general, dacă alegi un i5 față de un i7, diferența de preț este semnificativă. Un procesor mai lent ar putea, de asemenea, să împiedice performanța unei plăci grafice superioare. Nu doriți să cheltuiți o grămadă de bani pe o placă grafică extraordinară doar pentru ca procesorul să îmbunătățească performanța sistemului.

Memorie

Oculus recomandă cel puțin 8 GB, în timp ce HTC recomandă minim 4 GB. Din nou, când vine vorba de memorie, nu puteți greși în a achiziționa mai mult decât este necesar. Sistemul dumneavoastră va profita de memorie suplimentară și, în general, va îmbunătăți viteză pentru aproape fiecare sarcină pe care computerul o îndeplinește.

Placă Video

Acesta este probabil cel mai important factor în ceea ce privește performanța VR, prețul de achiziționare fiind unul în continuă creștere. Specificațiile minime pentru plăcile video compatibile cu VR sunt într-o ușoară stare de schimbare pe măsură ce noile progrese ale plăcilor grafice au intrat pe piață, la scurt timp după anunțarea specificațiilor minime.

Inițial, cerința de bază era cel puțin un Nvidia GTX 970, sau un AMD R9 290, sau ceva mai bun. Seria 10 Nvidia GTX a fost lansată la scurt timp după apariția specificațiilor, astfel încât acum există 1050, 1060, 1070, 1080 etc. Același caz și pentru AMD. Această confuzie lasă cumpărătorul să se întrebe ce să aleagă; de exemplu, este 1050 mai bun decât un 970? Este un 980 mai bun decât 1060? Poate deveni confuz.

Sfatul nostru este să alegeți cea mai nouă versiune a plăcii grafice ce a fost inclusă că specificație minimă, iar dacă grafică este cu adevărat importantă pentru dumneavoastră, mergeți cu cel puțin un nivel mai mare decât minimul. De exemplu, GTX 970 a fost specificația minimă inițială, 1070 este probabil un pariu sigur pentru ceea ce va urma. Un 1080 costă ceva mai mult decât un 1070, dar dacă doriți o grafică de nivel pro, rate de cadru mai mari și doriți să adăugați o „testare viitoare”, atunci vă sugerăm să alegeți 1080, dacă bugetul vă permite.

De asemenea, este foarte important afișajul. Oculus necesită HDMI 1.3 sau mai bun, iar HTC setează bară la 1.4 sau DisplayPort 1.2. Asigurați-vă că placă grafică pe care o achiziționați acceptă oricare dintre HMD-urile pe care le alegeți.

Considerații USB, sistem de operare și alte aspecte

Tipul de porturi USB pe care îl acceptă sistemul dumneavoastră este, de asemenea, important pentru VR. Pentru Oculus, veți avea nevoie de câteva porturi USB 3.0 și, în mod ciudat, sunt necesare și porturi USB 2.0. Pentru HTC Vive, este necesar doar USB 2.0.

În ceea ce privește sistemul dumneavoastră de operare, va trebui să aveți cel puțin Windows 7 SP1 (64 biți) sau mai mare, pentru a vă alătura utilizatorilor de VR.

Ar trebui să luați în considerare, de asemenea, investiția într-o unitate SSD pentru unitatea dumneavoastră de operare, dacă vă puteți permite, deoarece ar putea îmbunătăți timpii de încărcare ai aplicației VR și ar grăbi și alte sarcini.

Pe măsură ce afișajele VR cresc în rezoluție, caracteristică și complexitate, așteptați-vă că cerințele minime ale sistemului VR să crească pentru a susține pixeli suplimentari și alte progrese. Poate doriți să luați în considerare acest lucru atunci când achiziționați platforma VR pentru PC.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.