Acasă Știri VOLKSWAGEN SOLUȚIONEAZĂ SCANDALUL LEGAT DE EMISII DIN AUSTRALIA

VOLKSWAGEN SOLUȚIONEAZĂ SCANDALUL LEGAT DE EMISII DIN AUSTRALIA

43
0

Volkswagen a fost de acord să plătească aproape 87 milioane de dolari pentru soluționarea mai multor procese deschise împotriva companiei, de către automobiliștii australieni, în ceea ce privește scandalul emisiilor motoarelor diesel, au declarat avocații ambelor părți, în luna septembrie a anului 2019.

Gigantul german, care deține mărci care variază de la Audi până la Skoda, a declarat în anul 2015 că 11 milioane de motoare diesel au fost afectate global.

Proprietarii a aproximativ 100.000 de mașini australiene vor putea solicita despăgubiri de la Volkswagen, în condițiile acordului, pentru care constructorul a fost deja de acord, dar care așteaptă aprobarea Curții Federale.

„Acesta este un pas important în asigurarea justiției miilor de automobiliști australieni care susțin că au fost afectați financiar de problema emisiilor motoarelor diesel”, ​​a declarat Julian Schimmel, avocatul principal al Maurice Blackburn, firma care a reușit să obțină această hotărâre.

În 2015 s-a dezvăluit că peste 97.000 de vehicule Volkswagen din Australia erau echipate cu tehnologie concepută pentru a frauda testele de emisie.

Constructorul auto a lansat o declarație în care consideră soluționările ca fiind „un pas suplimentar către depășirea emisiilor de motorină”, ​​fiecare client afectat urmând să primească o plată de aproximativ 1.400 dolari australieni.

Volkswagen este, de asemenea, dată în judecată de către Comisia Australiană a Concurenței și Consumatorilor pentru încălcări multiple ale legii, ce ar putea conduce la o amendă destul de mare în cazul în care se va ajunge în instanță.

Gigantul auto a ajuns de curând la despăgubiri de miliarde de dolari pentru a compensa automobiliștii americani și canadieni din cauza scandalului care a fost supranumit „dieselgate”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.