Acasă IA și VR AI-DA: ROBOTUL ARTIST

AI-DA: ROBOTUL ARTIST

74
0
(c) BBC Science Focus Magazine

Autoportretele realizate de către un robot artist au fost expuse la Muzeul de Design din Londra.

Potrivit muzeului londonez, androidul de dimensiuni „ultra-realiste” denumit Ai-Da, care a fost creat în anul 2019, este primul de acest fel din lume.

Robotul creează autoportrete la scară largă și utilizează algoritmi IA pentru a produce lucrări care reflectă utilizările actuale și viitoare ale inteligenței artificiale.

Ai-Da a fost numit după Ada Lovelace, matematician și om de știință.

© David Parry/PA

„Robotul oferă un răsuns întrebărilor din prezent cu privire la tehnologiile viitoare, utilizarea și abuzul lor, riscul pe care îl prezintă și de fapt unde ne vom afla în viitor”, a declarat Aidan Meller, managerul de proiect al robotului Ai-Da.

Într-un interviu al agenției de știri PA, Meller a adăugat: „Scopul este de a genera o discuție, pentru a vedea în ce direcție se îndreaptă lumea. În acest moment au loc unele schimbări tehnologice incredibile, iar acest lucru este tulburător.”

© David Parry/PA

„Un lucru important pe care îl face Ai-Da este faptul că ne face să luăm în considerare estomparea relațiilor om-mașină, și ne încurajează să ne gândim mai atent și într-un ritm mai lent la alegerile pe care le facem pentru viitorul nostru – există avantaje clare care trebuie dezvoltate, însă mesajele de atenționare ale lui Orwell și Huxley rămân încă relevante și am face bine să le luăm în considerare”, a declarat Lucy Seal, cercetător de proiect pentru robotul Ai-Da.

Portretul robotului poate fi admirat la Muzeul de Design până în data de 29 August 2021.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.