Acasă Planeta Pământ PLATFORMELE PETROLIERE DIN CALIFORNIA

PLATFORMELE PETROLIERE DIN CALIFORNIA

130
0
Fotografie câștigătoare a evenimentului „BarTur Photo Award”. (c) David Gardner

Ceea ce a fost odinioară un deșert, care ocupa mai mult de 40 de kilometri pătrați, de la marginea Comitatului Kern, California, a devenit o mare imensă de platforme petroliere și unități de pompare.

Câmpul petrolier din Kern a fost exploatat pe scară largă de la momentul descoperirii sale, în anul 1899. În anul 2006, rezervele de petrol din această zonă au fost estimate la peste 475 de milioane de barili, țițeiul fiind în prezent pompat cu o rată de 70.000 de barili pe zi. Extracția se realizează prin „fracking” (fracturare hidraulică), un proces de forare care permite companiilor petroliere să exploateze mai multe rezerve ca niciodată.

Această imagine face parte dintr-o colecție de fotografii intitulate „În Antropocen”, realizată de către fotograful David Gardner. În anul 2020, colecția i-a adus premiul „Judges Choice” la categoria „Schimbări climatice”, în cadrul evenimentului  „BarTur Photo Award”.

Fotografia lui Gardner evidențiază distrugerea mediului înconjurător, în vestul SUA, care sprijină dezvoltarea populația umane, aflată într-o continuă creștere.

„În fiecare locație, am fost uimit și deranjat simultan de amploarea acestor transformări. Această fotografie pare dintr-o ală lume, dar complet umană”, a declarat Gardner pentru website-ul BarTur Photo Award.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.