Acasă Nanotehnologie DEZVOLTAREA SSD-URILOR PCIe 5.0

DEZVOLTAREA SSD-URILOR PCIe 5.0

67
0
(c) Silicon Motion

Deși majoritatea companiilor încă nu și-au schimbat întreaga linie de producție a SSD-urilor NVMe pentru a utiliza standardul PCI Express 4.0, SSD-urile PCIe 5.0 sunt deja în curs de dezvoltare.

Reprezentanții companiei Silicon Motion au declarat că se așteaptă ca SSD-urile proprii, compatibile cu standardul PCIe 5.0 să fie disponibile începând cu anul 2024. Acestea vor deschide ușa către o mare varietate de unități de stocare de înaltă performanță de la diferiți producători. ADATA, un alt producător de SSD-uri, a prezentat o gamă SSD-uri PCIe 5.0 în cadrul CES 2022. Deși nu a fost anunțată o dată de lansare estimativă, dispozitivele prezentau viteze de citire de până la 14 GB/s, viteze de scriere de până la 12 GB/s și foloseau un controler Silicon Motion SM2508. Aceste viteze sunt de două ori mai mari decât cele ale SSD-urilor PCIe 4.0 actuale de înaltă performanță, precum Samsung 980 Pro.

În cadrul altor rapoarte s-a sugerat faptul că SSD-urile PCIe 5.0 pentru consumatori vor fi lansate la finalul anului 2022. Totuși, acest lucru se aplică numai celei mai recente versiuni a controlerului Silicon Motion PCIe 5.0, utilizat în cadrul SSD-urilor pentru întreprinderi, adică produsele care ajung în servere și centre de date, nu în dispozitive comerciale.

În ceea ce privește lansările din anii 2022 și 2023, Silicon Motion se va concentra în continuare pe acele SSD-uri PCIe 4.0. SSD-urile de buget, precum WD Black SN770 SE produs de către Western Digital, au trecut recent la standardul PCIe 4.0 și, conform recenziilor, controlerele și memoria lor flash nu sunt încă suficient de rapide pentru a beneficia la maxim de lățimea de bandă suplimentară. Reprezentanții companiei Silicon Motion au adăugat faptul că SSD-urile PCIe 4.0 au devenit un lucru uzual în cadrul PC-urile prefabricate în ultimul an doar din cauza cerințelor de „verificare și testare extinse”.

SSD-uri PCIe 5.0 vor fi compatibile cu procesoarele Intel „Alder Lake” din a 12-a generație și viitoarele procesoare Ryzen 7000 Zen 4 produse de către AMD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.