Acasă Inovare MONITORIZAREA CONDUCTELOR DE ȚIȚEI ȘI GAZE ÎN TIMPUL PANDEMIEI DE COVID-19 PRINTR-UN...

MONITORIZAREA CONDUCTELOR DE ȚIȚEI ȘI GAZE ÎN TIMPUL PANDEMIEI DE COVID-19 PRINTR-UN VEHICUL AERIAN FĂRĂ PILOT

63
0

Monitorizarea conductelor de țiței și gaze în timpul pandemiei de covid-19 printr-un vehicul aerian fără pilot

Iuliana MARIN

Rețeaua vastă de conducte de transport de țiței și gaze necesită monitorizare periodică pentru întreținere și inspecție în caz de pericole, pentru a evita defecțiunile echipamentelor și potențialele accidente. Situația severă a pandemiei de COVID-19 a forțat companiile să își micșoreze dimensiunea echipelor. Un risc cu care se confruntă la fața locului este reprezentat de eliberarea necontrolată de țiței și gaze inflamabile. Printre multe metode de inspecție, sistemul de vehicule aeriene fără pilot oferă flexibilitate și stabilitate. Vehiculele aeriene fără pilot, respectiv dronele, pot transfera date în timp real, executând sarcinile de monitorizare.

Un studiu al Facultății de Inginerie în Limbi Străine s-a concentrat pe vehiculele aeriene fără pilot, echipate cu senzori optici și inteligență artificială, în special pe recunoașterea imaginilor cu tehnici de deep learning pentru supravegherea conductelor.

Vehiculele aeriene fără pilot pot fi utilizate pentru sarcini uzuale de patrulare pentru a identifica, captura imagini și videoclipuri ale zonei de interes. Locurile greu accesibile vor fi depistate mai rapid, mai ieftin și cu un risc mai mic.

Studiul s-a bazat pe ideea de a utiliza videoclipuri și imagini ale inspecțiilor, folosind drone care pot descoperi mai multe probleme potențiale înainte ca acestea să devină periculoase. Deteriorarea poate apărea ca o coroziune externă pentru izolația exterioară a conductelor de țiței și gaze. Sondajul, realizat cu ajutorul experților din industria țițeiului și gazelor, a permis identificarea cerințelor funcționale și nefuncționale ale sistemului bazat pe vehicule aeriene fără pilot.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.