TehnoȘtiri

XIAOMI A DEVENIT AL DOILEA CEL MAI MARE PRODUCĂTOR DE TELEFOANE

Modelul Redmi K40 Pro al Xiaomi are specificații premium (un procesor Snapdragon 888 și un display de 120 Hz. (c) Xiaomi

Ultimul raport al companiei de analize Canalys a plasat compania Xiaomi pe locul al doilea în ceea ce privește livrările de smartphone-uri la nivel mondial în Q2 2021, aceasta fiind în spatele companiei Samsung și înaintea companiei Apple. Potrivit datelor furnizate de către Canalys, Samsung încă este lider de piață, având o cotă de piață de 19% în T2 2021. Aceasta este urmată de Xiaomi cu 17%, Apple cu 14% și Oppo și Vivo cu 10%.

Pe măsură ce economia începe să își revină după criza cauzată de pandemia de COVID-19, întreaga piață a smartphone-urilor a crescut cu 12% în ultimul trimestru. La nivel mondial, Oppo și Vivo au crescut cu 28% și respectiv 27%, în timp ce Samsung a crescut cu 15%. Apple a înregistrat o creștere de doar 1%. Totuși, Xiaomi a prezentat un salt de 83% comparativ cu trimestrul anterior. În mod tradițional, Xiaomi a vizat livrarea unor dispozitive cu specificații foarte bune la prețuri reduse pentru cele mai mari piețe, precum India și China. În urma analizelor companiei Canalys, s-a observat faptul că, în prezent, Xiaomi înregistrează o creștere mare în alte teritorii, mai exact 300% în America Latină, 150% în Africa și 50% în Europa de Vest. Totuși, pe piața din SUA, compania nu a avut un impact foarte puternic.

O altă companie chineză, mai exact Huawei a fost absolut distrusă de sancțiunile SUA împotriva acesteia. Huawei a scăzut de pe primul loc înregistrat în T2 2020 până în partea de jos a clasamentului în T2 2021. În prezent, compania nu se află nici măcar în topul 5 al companiei Canalys.

După ce s-au confruntat cu efectele imediate ale pandemiei de COVID-19, în prezent, producătorii de smartphone-uri vor trebui să facă față deficitului global de cipuri, care are deja efecte negative asupra unor modele de smartphone-uri.