Acasă Inginerie medicală IMPLANTUL GONFLABIL INJECTAT ÎN COLOANA VERTEBRALĂ

IMPLANTUL GONFLABIL INJECTAT ÎN COLOANA VERTEBRALĂ

1406
0
(c) Ben Woodington, University of Cambridge

Un implant gonflabil, care are o dimensiune mică, ar putea fi injectat în coloana vertebrală pentru ameliorarea pe termen lung a durerii cronice. Acesta funcționează prin emiterea de sarcini electrice, care transmite către creier comanda de a nu mai percepe durerea.

„Stimularea măduvei spinării, pentru a controla durerile cronice din corp, brațe sau picioare, nu reprezintă o noutate, dar eficacitatea sa a fost împiedicată de problemele de aplicare ale acestei tehnologii”, a declarat Damiano Barone din cadrul Universității din Cambridge. Pentru ca astfel de dispozitive să funcționeze bine, acestea trebuie să conțină până la 32 de electrozi, conectați la măduva spinării.

Această metodă presupune un implant relativ mare, cu o lățime de aproximativ 12 milimetri, care necesită o intervenție chirurgicală complexă sub anestezie generală. De asemenea, această intervenție chirurgicală prezintă riscuri, cum ar fi leziuni ale măduvei spinării, și implică îndepărtarea unei părți a coloanei vertebrale – factori care ar putea contracara beneficiile unui astfel de implant.

În prezent, Barone și colegii săi au dezvoltat un dispozitiv gonflabil care ar necesita doar o intervenție chirurgicală minimă sub anestezie locală. Implantul este fabricat din plastic ultra subțire și foi de aur pur, cu o grosime mai mică de 2 milimetri. Dispozitivul este atât de mic, încât poate încăpea în gaura unui ac de dimensiuni moderate.

Acesta este conceput pentru a fi injectat în spațiul epidural, o regiune din jurul măduvei spinării care este vizată de anesteziști pentru persoanele aflate în travaliu, apoi dispozitivul se extinde și sunt pompați câțiva mililitri de aer în interiorul acestuia, ca o saltea mică de camping. Dispozitivul ar putea fi alimentat de o baterie implantată și alimentată prin inducție, cum ar fi încărcarea wireless a unui smartphone.

Cercetătorii au testat dispozitivul folosind un balon umplut cu apă, pentru a servi drept spațiu epidural artificial. Apoi Barone, un neurochirurg, a practicat injectarea dispozitivului printr-un ac în partea inferioară a spatelui a șase cadavre umane.

„Chiar și la diametrul său maxim, pare mai sigur decât ceea ce există deja pe piață”, a declarat Barone, adăugând faptul că sunt necesare teste suplimentare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.