Acasă Nanotehnologie PROCESORUL M2 AL COMPANIEI APPLE A INTRAT ÎN FAZA DE PRODUCȚIE

PROCESORUL M2 AL COMPANIEI APPLE A INTRAT ÎN FAZA DE PRODUCȚIE

74
0
(c) Apple

În cadrul unui raport, realizat de publicația japoneză Nikkei, se susține faptul că următoarea generație de cipuri de siliciu proiectată de către compania Apple, special concepută pentru Mac-uri, supranumită „M2”, a intrat în etapa de producție în luna aprilie 2021. Citând „surse din domeniu”, Nikkei raportează că cipurile vor motoriza Mac-urile care va fi introduse în a doua jumătate a anului 2021, posibil chiar în luna iulie. Data respectivă sugerează faptul că noile Mac-uri ar putea fi lansate în cadrul conferinței dezvoltatorilor Apple 2021, care va începe în data de 7 iunie.

De asemenea, conform surselor, se zvonește că acest nou cip va fi utilizat „eventual” și pentru alte modele de Mac-uri și produse Apple, în afară de MacBook-uri. Noul cip reprezintă succesorul procesorului M1, pe care Apple l-a introdus odată cu modelele lansate sau anunțate recent, și anume MacBook Air, MacBook Pro de 13 inci, Mac mini, iPad Pro și iMac de 24 inci.

Designul revizuit al procesorului cu arhitectura pe 5 nm, pe care Apple l-a folosit de mai multe ori în trecut, este fabricat de către compania Taiwan Semiconductor Manufacturing,

De asemenea, după prezentarea procesorul M1, Apple a anunțat un plan de implementare a cipurilor proprii pe toate Mac-urile, care se va defășura pe o perioadă de doi ani. În plus, în mediul online au apărut mai multe rapoarte și leak-uri, în care sunt descrise planurile companiei de a lansa un MacBook Pro de 16 inci cu un nou cip M1, mai performant. M1 ar putea ajunge și pe configurațiile iMac de 30 de inci și pe configurațiile superioare ale laptopului MacBook Pro de 13 inci.

Rapoartele anterioare intră ușor în conflict cu ultimele leak-uri. Aceste rapoarte susțin faptul că cel puțin unele dintre noile Mac-uri așteptate în acest an vor reprezenta o variantă îmbunătățită a primei generații de procesoare M1, care va avea mai multe nuclee și alte optimizări și îmbunătățiri, precum suport pentru porturi suplimentare și monitoare externe. Teoretic, acest cip ar putea purta numele de M1X. Totuși, până acum, orice discuție cu privire la denumirea cipului a fost pură speculație.

Apple ar putea planifica lansarea atât a unui procesor M2 pentru următoarele dispozitive entry-level, cât și a unei variante cu număr mai mare de nuclee a procesorului M1. În același timp, procesorul M2 ar putea fi un cip cu un număr mai mare de nuclee destinat următorului MacBook Pro de 16 inci, marcându-se astfel o abatere de la schema anterioară de denumire a cipurilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.