Acasă Planeta Pământ BIOBANCĂ PENTRU SPECIILE DE CORALI

BIOBANCĂ PENTRU SPECIILE DE CORALI

78
0

O echipă de cercetători din Australia are ca scop conservarea florei și faunei, prin realizarea unei biobănci, care va cuprinde cât mai multe specii de corali, în cazul în care, în viitor, va fi necesară reconstruirea recifelor.

Living Coral Biobank intenționează să colecteze și să prezerve peste 800 de specii de corali într-o clădire specială din Port Douglas, Australia.

„Biobanca este o poliță de asigurare a biodiversității. Această bancă de corali a fost creată în scopul de a ajuta la restaurarea și reabilitarea recifelor. Necesitatea replantării recifelor de corali ar reprezenta cel mai rău scenariu”, a declarat Dean Miller, directorul proiectului Living Coral Biobank.

În ultimii cinci ani, Marea Barieră de Corali a cunoscut trei evenimente de albire în masă, acestea având efecte catastrofale în partea de nord a recifului. Din anul 1995 și până în prezent, reciful a pierdut mai mult de jumătate din coloniile sale de corali.

Începând cu data de 6 noiembrie 2020, echipa de cercetători va începe să colecteze fragmente vii, probe de țesut și ADN din Marea Barieră de Corali. La prima sa expediție, echipa va identifica și va colecta 20 de specii de corali, adică 5% din cele 400 de specii ale Marii Bariere de Corali.

În anul 2025 este planificată finalizarea unei instalații speciale pentru depozitarea probelor de corali. Până atunci, acestea vor fi păstrate în rezervoarele de depozitare din Cairns.

Ca o rezervă, coralii vor fi depozitați în diverse acvarii publice și private din întreaga lume. Probele din prima expediție vor fi adăpostite într-un acvariu public și alte 10 acvarii private din Australia. Echipa nu a anunțat încă un calendar detaliat în ceea ce privește expedițiile ulterioare.

„În condiții favorabile, coralii pot trăi până la mii de ani”, a declarat Miller.

Coralii se pot reproduce atât sexuat cât și asexuat. În cazul reproducerii asexuate, coralii înmuguresc și produc clone ale lor. „Anticipăm că acești corali își vor dubla dimensiunile la fiecare șase luni, așadar, colecția biobăncii se va dubla la fiecare șase luni”, a adăugat Miller.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.