O cameră ultra-rapidă a captat un fascicul de lumină, în timp ce acesta se reflectă între oglinzi.
Deși în mod normal lumina nu este vizibilă în timpul deplasării, unii fotoni, proveniți de la un impuls cu laser, vor risipi particule în aer și vor putea fi captate de o cameră de fotografiat. Folosirea acestor fotoni, pentru a recrea traiectoria pulsului, este dificilă, deoarece, până la captarea de către cameră a pulsului, acesta se mută într-o nouă locație.
Edoardo Charbon din cadrul Institutul Federal Elvețian de Tehnologie din Lausanne și colegii săi au folosit o cameră cu o viteză de aproximativ un trilion de poze pe secundă pentru a fotografia și filma un fascicul laser, urmând o cale 3D.
Știind exact cât a durat pulsul pentru a ajunge la cameră, împreună cu traiectoria pulsului într-un plan plat, a permis unui algoritm al unei IA să reconstruiască întreaga cale 3D a exploziei de lumină.
Acest lucru ar putea fi util în chimie, spune Marty Baylor din cadrul Colegiul Carleton din Minnesota. „Ați putea vedea lumina interacționând cu o moleculă în timp real”, oferind o înțelegere mai detaliată a anumitor reacții chimice”, spune ea.
O metodă similară ar putea fi folosită și pentru a vedea în jurul obstacolelor, spune Charbon. Dacă un impuls laser se lovește de un perete, apoi mutați un obiect obscur în jurul unui colț și-l retrageți de lângă perete înainte de a-l captura, algoritmul ar putea reconstrui o imagine.