Acasă Energie INVESTIȚIILE ÎN BATERII PENTRU ENERGIA SOLARĂ ȘI EOLIANĂ AR PUTEA REDUCE ENORM...

INVESTIȚIILE ÎN BATERII PENTRU ENERGIA SOLARĂ ȘI EOLIANĂ AR PUTEA REDUCE ENORM EMISIILE DE SERĂ

143
0
Credit: CC0 Public Domain

În orice colț al Americii se pot observa ferme solare gigantice sau șiruri de turbine eoliene, toate cu scopul de a crește energia regenerabilă a țării și pentru a reduce gazele cu efect de seră.

De multe ori, aceste surse de energie regenerabile pot produce mai multă energie decât este nevoie, o parte din ea risipindu-se. Acest surplus este pierdut și, astfel, nu se poate preveni poluarea produsă de combustibilii fosili.

Creând modele complexe de analizare a sistemelor de energie din California și Texas, oamenii de știință ai Universității din Michigan au arătat, că investițiile în baterii și alte tehnologii de înmagazinare a energiei pot fi accesibile din punct de vedere economic.

Într-un scenariu realizat de cercetători, acestea pot reduce radical emisiile gazelor cu efect de seră cu până la 90% și pot crește utilitatea energiei solare și eoliene, într-o perioadă în care temperatura globală medie crește alarmant.

Costul bateriilor de energie este foarte important”, spune coautorul studiului Maryam Arbabzadeh de la U-M’s School for Environment and Sustainability.

Dar există câteva metode prin care putem să le facem foarte atractive din punct de vedere economic, mai ales dacă se va ține cont de taxele pentru emisii”.

Generarea de electricitate reprezintă 28% din emisiile de gaze cu efect de seră din SUA. Având în vedere situația de urgență a schimbărilor climatice este critic să accelerăm implementarea surselor regenerabile precum vântul și soarele”, menționează Keoleian, un profesor de mediu, durabilitate și inginerie civilă și de mediu.

Această cercetare demonstrează clar cum tehnologiile de înmagazinare a energiei pot juca un rol important în reducerea emisiilor gazelor cu efect de seră cauzate de combustibilii fosili.

Arbabzadeh și echipa ei au creat modele complexe de analizare a nouă tehnologii diferite de înmagazinare a energiei. Ei au observat efectele asupra mediului cauzate de risipa de energie generate, dar incapabilă să fie livrată pentru a răspunde cererii din varii motive.

De asemenea, ei au cercetat ce se va întâmpla dacă fiecare stat ar adăuga 20GW capacitate eoliana și 40GW capacitate solară, dar și cum vor fi afectate economic de taxele de CO2 care vor ajunge la 200$ pe tonă.

Ce au descoperit a fost uimitor!

Adăugând 60GW de energie regenerabilă în California s-ar putea reduce cu 72% dioxidul de carbon. Apoi, adăugând câteva tehnologii de stocare a energiei pot reduce cu 90% dioxidul de carbon emis. În Texas, aceste tehnologii ar permite reducerea cu 57% a emisiilor.

Pentru a se întâmpla toate acestea, companiile de utilități vor avea nevoie de un motiv solid pentru a investi în sistemele de depozitare a energiei, care au nevoie de cantități enorme de capital. Aici sunt utile taxele pentru carbon, spune Arbabzadeh.

Toate cele 9 tehnologii de înmagazinare a energiei studiate includ baterii de înaltă tehnologie, au nevoie de un capital semnificativ și toate au avantaje și dezavantaje.

În concluzie, bateriile ce înmagazinează energia solară și eoliană au multiple beneficii. Acestea reduc gazele cu efect de seră, scăzând emisiile de CO₂. De asemenea, pot înmagazina energia regenerabilă, care în mod normal s-ar pierde.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.