TehnoȘtiri

AMAZON A ACHIZIȚIONAT COMPANIA MGM

(c) Aurich Lawson | Steve Jurvetson

În data de 17 martie 2022, reprezentanții companiei Amazon a anunțat faptul că achiziția companiei MGM a fost finalizată și că celebrul producător de filme și emisiuni TV se alătură serviciului Prime Video și distribuitorului Amazon Studios. „Studioul cu o vechime de aproape un secol și cu peste 4.000 de titluri de filme, 17.000 de episoade TV, 180 de premii Oscar și 100 de premii Emmy, va completa munca Prime Video și Amazon Studios pentru a oferi clienților o ofertă diversă de opțiuni de divertisment”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei Amazon.

Acordul în valorare de 8,45 miliarde de dolari a fost anunțat inițial în luna mai 2021. Amazon a reușit să finalizeze achiziția fără prea multe probleme, deoarece Comisia Federală pentru Comerț  (FTC) nu a contestat-o ​​în instanță, în ciuda altor conflicte dintre Amazon și FTC.

În cadrul publicației The Wall Street Journal s-a menționat faptul că „mișcarea vine după ce Amazon a certificat Comisiei Federale pentru Comerț faptul că a furnizat toate informațiile solicitate de anchetatorii antitrust care au analizat afacerea”.

Totuși, FTC ar putea să conteste fuziunea și să încerce să o retragă dacă majoritatea comisarilor votează în acest sens.

În data de 15 martie, Comisia Europeană a aprobat fuziunea dintre Amazon și MGM, menționând faptul că achiziția „nu va reduce semnificativ concurența”. „Suprapunerile dintre Amazon și MGM sunt limitate iar adăugarea conținutului MGM în oferta Prime Video a companiei Amazon nu va avea un impact semnificativ asupra poziției Amazon ca furnizor de servicii de piață. Conținutul MGM nu poate fi considerat obligatoriu. De asemenea, există o mare varietate de conținut alternativ, iar filmele MGM reprezintă doar o cotă limitată din veniturile de box-office în SEE (Spațiul Economic European). În general, în ciuda drepturilor sale asupra francizelor de film de succes precum James Bond MGM nu este printre studiourile de producție de top”, a declarat un reprezentant al Comisiei Europene.

Reprezentanții companiei Amazon au subliniat faptul că producțiile companiei MGM includ și Rocky, Creed, Thelma & Louise, The Silence of the Lambs, The Magnificent Seven și Raging Bull. În cadrul anunțului achiziției din anul 2021, oficialii companiei Amazon au promis un „acces mai larg” la conținutul MGM și au declarat faptul că „valoarea financiară reală din spatele acestei tranzacții este comoara IP din catalogul profund pe care intenționăm să-l reimaginam și să îl dezvoltăm împreună cu echipa talentată din cadrul MGM”.

Aceasta este a doua cea mai mare fuziune realizată de către Amazon, după achiziția Whole Foods în valoare de 13,7 miliarde de dolari în anul 2017.