Acasă Transporturi CREȘTEREA VÂNZĂRILOR DE AUTOVEHICULE ELECTRICE DIN MAREA BRITANIE

CREȘTEREA VÂNZĂRILOR DE AUTOVEHICULE ELECTRICE DIN MAREA BRITANIE

48
0
(c) OLI SCARFF/AFP via Getty Images

În Marea Britanie se așteaptă ca, în anul 2022, numărul vânzărilor de mașini electrice să-l depășească pe cel al modelelor diesel.

Vânzările mașinilor cu baterii complet electrice au depășit deja mașinile diesel de câteva luni în acest an, preconizându-se că în anul 2022 va fi pentru prima dată când autovehiculele electrice vor predomina piața auto.

În anul 2022, se așteaptă o vânzare totală de 260.000 de mașini electrice, în comparație cu 221.000 de modele diesel, potrivit unui raport publicat de „Society of Motor Manufacturers and Traders (SMMT)”, organismul comercial de automobile din Marea Britanie. Raportul nu include modelele hibride.

„E genial. Cred că este un moment decisiv în ceea ce privește EV-urile (vehiculele electrice) care reprezintă o soluție generală pentru oameni”, a declarat David Bailey din cadrul Universității din Birmingham, Marea Britanie.

Bailey susține că această creștere este determinată de o nouă gamă „masivă” de vehicule, de o scădere a prețurilor inițiale și de îmbunătățiri atât în domeniul bateriilor, cât și în infrastructura publică de alimentare electrică.

Vehiculele electrice sunt considerate esențiale pentru atingerea obiectivelor privind poluarea aerului și schimbările climatice, cum ar fi cele discutate la summitul pentru clima globală COP26, desfășurat în Glasgow, Marea Britanie.

Raportul SMMT arată, de asemenea, că aproape 10% din vânzările de mașini noi din anul 2021 sunt modele electrice, comparativ cu 5,5% anul trecut. „Observam o creștere rapidă. Nu cu mult timp în urmă, modelelor electrice reprezentau doar 2,2% din totalul vânzărilor anuale . Vom sesiza un punct critic pe la jumătatea acestui deceniu, în care vehiculele electrice vor depăși mașinile cu motor cu ardere internă”, va declara Bailey.

În timp ce se preconizează că vânzările de mașini electrice vor depăși modelele diesel anul viitor, Bailey susține că se așteaptă ca acestea să depășească mașinile pe benzină, până în jurul anului 2024. „După anul 2025, nu văd cu adevărat niciun motiv bun pentru a cumpăra o mașină pe benzină”, a adăugat Bailey. Guvernul Marii Britanii intenționează să interzică vânzarea de mașini noi, alimentate cu benzină sau motorină, până în anul 2030.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.