TehnoȘtiri

ÎNREGISTRAREA UNOR CAZURI DE ÎMBOLNĂVIRE CU TULPINA DELTA ÎN WUHAN

(c) Getty

După ce a trecut un an fără a mai fi înregistrate cazuri de răspândire locală a bolii Covid-19, în orașul în care a început prima dată pandemia de coronavirus s-au detectat primele cazuri care implică varianta delta.

În data de 2 august 2021, oficialii din Wuhan, China, au confirmat trei cazuri de îmbolnăvire cu tulpina delta, determinându-i pe aceștia să ordoneze testarea întregii populații din oraș (aproximativ 12 milioane de locuitori).

„Pentru a ne asigura că toată lumea din Wuhan este în siguranță, este necesară testarea la nivelul întregului oraș”, a declarat într-un comunicat de presă Li Qiang, un oficial din Wuhan.

În plus față de campania masivă de testare, oficialii au închis părți ale orașului și au restricționat unele călătorii interne.

Ultimele cazuri de răspândire locală a cazurilor de Covid-19 în oraș au fost detectate în luna mai 2020, adică în urma impunerii restricțiilor pentru limitarea răspândirii virusului.

În data de 3 august 2021, Comisia Națională de Sănătate din China a raportat 90 de cazuri noi de infectare. Populația țării este de 1,4 miliarde de oameni.

Este posibil ca noile cazuri din Wuhan să fie legate de un focar care a început în estul capitalei provinciei Nanjing, la sfârșitul lunii iulie și care s-a răspândit în alte orașe. Oficialii sunt de părere că persoanele infectate cu tulpina delta au ajuns în țară prin intermediul unui zbor din Rusia. Primele persoane care s-au îmbolnăvit au fost cele care dezinfectau avioanele de pe aeroportul internațional Nanjing Lukou.  De la apariția focarului de la Nanjing, în China s-au înregistrat aproximativ 400 de cazuri locale de Covid-19.

În data de 2 august, Comisia pentru Sănătate a raportat că până în prezent au fost administrate 1,66 miliarde de doze de vaccin împotriva COVID-19. Cu toate acestea, nu este clar dacă cele două vaccinuri chinezești utilizate pe scară largă, care se bazează pe virusuri inactivate, oferă un nivel de protecție la fel de ridicat ca în cazul vaccinurilor de tip ARNm. Multe țări care s-au bazat pe vaccinurile dezvoltate de China au recurs la administrarea celei de-a treia doze. În luna aprilie 2021, directorul Centrului Chinez pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, George Gao, a recunoscut faptul că eficacitatea vaccinurilor chinezești „nu este ridicată”.