În data de 14 aprilie 2021, în cadrul evenimentului ProMat, o companie denumită Pickle Robots a anunțat lansarea robotului Dill, care poate descărca cutii dintr-un camion în depozite, la viteze foarte mari. Cu o rată maximă de descărcare de 1800 cutii pe oră și o sarcină utilă de până la 25 kg, Dill poate opera mai eficient chiar și decât un expert uman.
Reprezentanții companiei Pickle Robots au declarat faptul că abordarea lui Dill cu privire la sarcina de descărcare a cutiilor este unică din mai multe puncte de vedere. În primul rând, robotul poate opera în remorci încărcate cu cutii de diferite forme, culori, dimensiuni și greutăți. Și, în al doilea rând, acesta va funcționa sub supraveghere umană, bazându-se pe oameni care să intervină în diferite situații.
Robotul companiei are implementat un braț Kuka, care are o sarcină utilă de 30 kg. În plus, acesta folosește două camere Intel L515 (camere RGB-D bazate pe tehnologia LIDAR) pentru detectarea cutiile. Sistemul este montat pe o bază cu roți și, după ce un operator uman îl poziționează în partea din spate a remorcii, acesta se va deplasa înainte în mod autonom, pe măsură ce acesta descarcă cutiile.
Reprezentanții companiei au declarat faptul că rata medie de descărcare este de 1600 de cutii pe oră, iar rata maximă este de aproape 1800 de cutii pe oră. Ca o comparație, un singur om poate muta aproximativ 800 de cutii pe oră. Totuși, robotul este proiectat să funcționeze sub supravegherea umană.
„Pentru a menține aceste viteze, Dill are nevoie de oameni care să supravegheze operațiunea și să dea o mână de ajutor ocazională, intervenind din când în când pentru a ridica pachetele scăpate și pentru a manipula obiecte cu forme neregulate. În funcție de cazul de utilizare, va fi nevoie, în medie, de o persoană la 5 astfel de roboți. În medie, un om va trebui să ajute robotul o dată la cinci minute, sau atunci când acesta va executa o comandă deosebit de complexă. Dar chiar și atunci când vor exista situații în care vor exista cutii greu de manevrat, rezultând o eficiență relativ scăzută, utilizatorii se pot aștepta la viteze care depășesc 1000 de cutii pe oră”, a declarat Andrew Meyer, directorul general al companiei Pickle Robots.
Competitorul principal al robotului Dill este robotul Stretch produs de compania Boston Dynamics, care are o rată maximă de descărcare de 800 de cutii pe oră. Deși robotul companiei Pickle Robots este de două ori mai rapid, acesta este conceput pentru a executa o singură sarcină, mai exact descărcarea cutiilor din camioane. Boston Dynamics a ales o abordare diferită cu Stretch, care este un robot conceput să execute și alte sarcini într-un depozit.
Cealaltă mare diferență dintre Boston Dynamics și Pickle Robots este, desigur, faptul că Boston Dynamics se concentrează pe funcționarea autonomă. Între timp, Pickle Robots nu a încercat să creeze un sistem care ar putea funcționa complet nesupravegheat. Abordarea roboticii comerciale practice (în orice context) dintr-o perspectivă a necesității unei autonomii complete, nesupravegheate, nu este, în general, practică în afara mediilor foarte structurate. Totuși, multe companii au obiective care includ funcționarea autonomă, recunoscând, în același timp, faptul că, ocazional, roboții vor avea nevoie de un om care să intervină și să ajute.
În cazul robotului dezvoltat de compania Pickle Robots, accentuarea supravegherii umane înseamnă că aceștia ar putea fi capabili să îndeplinească sarcini mai rapid, mai fiabil, la un cost mai mic și cu performanțe mai ridicate. În ceea ce privește prețul robotului Dill, în funcție de configurație, implementarea sistemului poate costa între 50.000 și 100.000 dolari, iar costurile de mentenanță se ridică la aceeași sumă.