TehnoȘtiri

DESCOPERIREA A DOUĂ CORPURI UMANE INTACTE, ÎN REGIUNEA POMPEI

Imagine a două corpuri umane, intacte, descoperite in orasul Pompei. (c) Luigi Spina/Parco Archeologico/EPA-EFE/Shutterstock

În anul 79 d.Hr., în urma erupției muntelui Vezuviu, a fost eliberat un nor de vapori cu o temperatură înaltă, în zona muntelui și orașului Pompei. Mii de oameni au fost uciși instantaneu, iar evenimentul a devenit unul dintre cele mai faimoase erupții din istorie.

Două mii de ani mai târziu, dupa erupția vulcanului, două corpuri incredibil de intacte, despre care se crede că sunt stăpânul și servitorul său, au fost descoperite într-o vilă, în afara orașului antic roman.

Arheologii susțin faptul că bărbatul mai tânăr avea o vârstă cuprinsă între 18 și 25 de ani, în timp ce stăpânul său avea între 30 și 40 de ani.

Arheologii sunt de părere că bărbatul mai tânăr era probabil un muncitor, din cauza dovezilor care sugerează faptul că coloana vertebrală a acestuia prezenta două discuri comprimate, indiciu al unei viați scurte, dar solicitantă.

În următorii ani, utilizând noi tehnici, arheologii care lucrează în cadrul sit-ului arheologic din Pompei au ca obiectiv efectuarea unor săpături suplimentare, în aceeași zonă.

Necunoscându-se numărul exact de decedați, ar putea exista multe alte rămășițe umane nedescoperite, în cadrul aceluiați sit arheologic. Acest ultim proiect reprezintă doar unul dintre numeroasele procese de săpături, care au avut loc de la descoperirea ruinelor în secolul al XVI-lea.