Compania North a preluat conceptul de Ochelari Google, iar acum a devenit parte din Google.
Cea mai recentă achiziție a companiei Google Hardware este North, o companie care s-a axat recent pe producerea ochelarilor inteligenți, care par să fie succesorul produsului Ochelari Google. Rick Osterloh a anunțat achiziția pe blogul Google, spunând: „Experiența tehnică a companiei North ne va ajuta, pe măsură ce vom continua să investim în eforturile noastre hardware și în viitorul computerizat”.
Compania North a dezvoltat și a lansat o pereche de ochelari inteligenți numiți Focals, fiind cei mai apropiați, de până acum, de ochelarii normali. În primul rând, compania nu a neglijat conceptul de „ochelari” din „ochelari inteligenți”, furnizând ramele într-o gamă variată de stiluri, dimensiuni și culori, cu suport pentru lentile. Suprafața de afișare prezintă un proiector laser, care se află în structura ramelor, cu o grosime substanțial mai mare decât cele normale, cu un înveliș special, care permite proiecției să reflecte lumina în ochi.
După cum probabil puteți ghici, toate componentele computerului și bateria au fost condensate în interiorul ramelor. Aparatul a funcționat mult timp precum un smartwatch, conectându-se la internet prin intermediul datelor mobile. Folosirea acestuia a atras o serie de probleme cu privire la aplicațiile folosite, ochelarii acceptând notificările pop-up, vizualizarea calendarului, vremea, navigarea, aplicația Uber și un fel de suport pentru mesagerie. Acesta dispune chiar și de suportul Amazon Alexa, pentru comenzile vocale. La fel ca în cazul Ochelarilor Google, device-urile Focus nu au elemente de realitate augmentată, reprezentând un simplu ecran transparent care arată imagini plate, funcționeând precum un smartwatch.
Mecanismul anterior de intrare era destul de instabil, având un inel de controlare. Purtai inelul în jurul degetului arătător și puteai să dai cu pumnul și să controlezi cu degetul mare joystick-ul, permițând navigația direcțională, prin interfața utilizatorului.
Focus-urile au avut unele probleme, cauzate de particularitățile afișajului de Scanare cu Fascicul Laser (LBS). Laserul a ieșit din sursă și s-a reflectat de pe lentila de ochelari în pupilă. Unghiurile nu ar fi funcționat ca o reflexie dreaptă, așa că a fost nevoie de o acoperire holografică pe lentila de ochelari, pentru a acționa ca o oglindă, direcționând lumina laser în ochi, în unghi drept. Punctul de interes a fost incredibil de mic, astfel încât Focals a cerut fiecărui client să se prezinte la un magazin fizic cu o scanare 3D a chipului acestora, pentru a permite realizarea unei perechi de ochelari personalizate, pentru fiecare utilizator în parte. Chiar și atunci, afișajul a fost minuscul, având o rezoluție de doar 300×300 și un câmp vizual de 15 grade.
Focus-urile au fost puse la vânzare, pornind de la prețul de 600 până la 1.000 de dolari, în funcție de preferințele utilizatorilor, cu privire la culoarea acestora și prescripția medicală eliberată de către medicul oftalmolog. Compania North a fost lansată în anul 2019. Din toate punctele de vedere, compania a suferit un declin înainte de a fi cumpărată de Google. După lansarea din ianuarie 2019, Focals a concediat 150 de angajați în februarie 2019, o parte substanțială de peste 400 de persoane inițial angajate. Josh O’Kane, reporterul care a publicat povestea achizițiilor realizate, pentru ziarul canadian Globe and Mail, din Toronto, a declarat pe Twitter: „Companie Focals a vândut foarte puțini ochelari, de aceea a intrat în insolvență”. Aceasta planificat un Focals 2.0 cu un ecran mai bun și un corp mai ușor, dar odată cu achiziția Google, produsele respective au fost anulate.
Contribuția Google pentru ochelarii inteligenți au fost Ochelarii Google, lansați în anul 2012 și scoși de pe piață, aproximativ doi ani mai târziu. Google a creat acești ochelari și i-a dedicat muncitorilor, mecanicilor, medicilor și altor profesii care ar fi putut beneficia de computerizare, pentru a putea avea mâinile libere.
Google a cumpărat compania americană Fitbit în 2019 pentru 2,1 miliarde de dolari, cea de-a cincea cea mai mare achiziție de până acum, aceasta așteptând și astăzi aprobarea regulamentară. Tot în 2019, Google a cumpărat o tehnologie în valoare de 40 de milioane de dolari și o echipă de cercetare-dezvoltare de designeri și producători de modă americani, de la Fossil Group. În 2018, Google a încheiat o tranzacție de 1,1 miliarde de dolari cu o companie care fabrica, în mare parte, smartphone-uri cu sistem de operare Android (HTC), aducând în echipă personalul responsabil de design pentru smartphone-uri Pixel1.