Acasă Inginerie medicală IMAGINI ALE INIMII PRIN INTERMEDIUL ULTRASUNETELOR

IMAGINI ALE INIMII PRIN INTERMEDIUL ULTRASUNETELOR

98
0

Administrația pentru produse alimentare și medicamente (FDA) a aprobat un produs software creat prin intermediul unui start-up pe inteligență artificială, care are ca scop sprijinirea medicilor și a altor profesioniști din domeniul medical în efectuarea de imagini cu ultrasunete ale inimii, cunoscute și sub denumirea de ecocardiograme.

Tehnologia, dezvoltată de Caption Healh, având sediul în San Francisco, ar putea ajuta mai multe spitale să folosească acest test de diagnoză, care, în prezent, necesită o expertiză care este destul de limitată.

„În prezent, autorizația privind introducerea acestora pe piață permite utilizarea acestui instrument de către specialiști medicali care nu au nevoie să fie experți în acest domeniu, cum ar fi o asistentă medicală dintr-o clinică sau alți medici”, a declarat Robert Ochs, director adjunct al Oficiului de Diagnostică In Vitro și Sănătate Radiologică în cadrul Centrului FDA pentru dispozitive și sănătate radiologică. „Acest lucru este deosebit de important, deoarece demonstrează potențialul tehnologiilor bazate pe inteligență artificială și de machine learning. Acestea vor ajuta la obținerea unor diagnostice cardiace sigure și eficiente care pot salva viața pacienților.”

FDA a aprobat software-ul prin metoda sa, „de novo”, un proces folosit pentru dispozitivele medicale noi. Acesta se va numi Caption Guidance.

Deși software-ul îi ajută pe specialiștii din domeniul medical să obțină imaginea ecocardiogramei, tot este nevoie de un cardiolog instruit pentru a vizualiza imaginile cu scopul de a da un diagnostic.

Datele analizate de FDA au provenit din două studii diferite. În primul, 50 de ecografi instruiți au scanat pacienți cu și fără software și au putut obține imagini similare, în ambele cazuri. În al doilea studiu, opt asistente care nu au fost instruite în utilizarea ultrasunetelor au folosit Caption Guidance pentru a obține imaginile. Cinci cardiologi au examinat imaginile și au descoperit că imaginile și videoclipurile realizare aveau „calitate diagnostică”, conform FDA.

„Niciun pacient nu ar trebui să renunțe la o ecografie cardiacă care îi poate salva viața”, a declarat Andy Page, CEO al Caption, într-o declarație. „Cu ajutorul inteligenței artificiale, Caption Guidance va oferi pacienților un acces fără precedent la ultrasunete în orice moment și în orice locație în care au cea mai mare nevoie.”

Conform companiei, Caption a adunat până acum 18 milioane de dolari. Page a fost anterior în comitetul de conducere al 23andMe.

În luna octombrie 2019 un reporter STAT a aruncat o privire la noua tehnologie, folosind-o pentru a obține o imagine utilizând ultrasunetele, în doar câteva minute. În ianuarie 2020, cardiologul Dr. Eric Topol de la Scripps Research a scris pe Twitter că ar dori să încerce această tehnologie. Acesta părea entuziast.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.