Acasă Inginerie medicală REÎNCĂRCAREA WIRELESS A UNUI IMPLANT PENTRU DIABETICI

REÎNCĂRCAREA WIRELESS A UNUI IMPLANT PENTRU DIABETICI

54
0
(c) Institutul BioRobotics, Scuola Superiore Sant’Anna

Un implant de dimensiunea a două pachete de cărți de joc poate fi reîncărcat wireless și reaprovizionat cu insulină, fără a simți durere. Echipa de cercetare care a realizat dispozitivul a declarat faptul că acesta ar putea revoluționa tratamentul diabetului de tip 1.

Dispozitivul are o greutate de 165 de grame și este conceput pentru a fi implantat în interiorul abdomenului, pe exteriorul stomacului. Acesta măsoară nivelurile de insulină din sânge în mod constant și eliberează doze de hormon printr-un cateter mic, după cum este necesar. Bateria internă poate fi încărcată wireless de un dispozitiv aflat în afara corpului.

Depozitul de insulină este reumplut folosind capsule magnetice care pot fi înghițite. Acestea se conectează la dispozitiv pe cealaltă parte a căptușelii stomacului, unde o seringă trece prin stomac pentru a deversa insulina într-un rezervor intern. După aceea, capsulele trec în mod natural prin sistemul digestiv. Conform echipei de cercetare, rezervorul conține suficientă insulină pentru o lună de utilizare.

Izadyar Tamadon și colegii acestuia din cadrul Școlii Superioare Sant’Anna din Italia au testat un prototip al implantului pe un grup de porci. Acesta au reglat în mod eficient nivelurile de insulină din sânge. Cercetătorii speră ca dispozitivul să obțină certificarea la timp pentru a putea demara testele umane. Ei au declarat faptul că implantul ar putea face tratamentul pentru diabetul de tip 1 mult mai puțin invaziv, dar și mai eficient.

„În cazul unei injectări folosind o seringă are loc o întârziere în absorbirea insulinei. Acest lucru se poate observa prin analizarea asupra nivelului de glucoză din sânge. Totuși, atunci când injectăm insulina din interiorul corpului, absorbția este foarte rapidă. Pentru a avea un tratament cât mai eficient, această întârziere ar trebui redusă la minimum”, a declarat Tamadon.

Prototipul se poate conecta prin Bluetooth, astfel încât să poată transmite date și actualizări de stare către smartphone-uri sau laptopuri.

Implanturile actuale concepute pentru a elibera insulina prezintă o baterie cu o durată de funcționare de unul mai mulți, care este înlocuită printr-o intervenție chirurgicală. Acestea necesită și reaprovizionarea lunară cu insulină folosind injecții atent direcționate, care trec prin piele și pătrund într-un orificiu al dispozitivului. Există și o serie de dispozitivele externe, dar acestea necesită o canulă care trece prin piele, iar purtarea dispozitivului îngreunează unele activități, precum înotul. De asemenea, ele pot fi predispuse la infecții și scurgeri și pot fi dureroase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.