Acasă Robotică CUM POATE AJUTA SOLUL IMPRIMAREA 3D A CASELOR?

CUM POATE AJUTA SOLUL IMPRIMAREA 3D A CASELOR?

100
0

Orice tip de sol poate fi utilizat pentru a printa 3D o clădire, în special atunci când este amestecat cu cantitatea potrivită de silicat de sodiu.

Cercetătorii din Texas și San Francisco au dezvoltat o modalitate de a extrage argila din sol și de a o transforma în „cerneală” pentru o imprimantă 3D, care poate fi apoi utilizată pentru a construi case și structuri de dimensiuni mari. Extragerea argilei din sol și amestecarea acesteia cu silicat de sodiu a făcut posibilă producerea unui material, care ar putea curge cu ușurință prin imprimanta 3D, întărindu-se rapid pentru a forma o structură puternică, portantă. Compoziția unei probe de sol poate varia foarte mult, conținând un amestec de argilă, rocă și material organic. Astfel, cercetătorii au urmărit să dezvolte un instrument care să transforme orice tip de sol într-o „cerneală”, utilizabilă pentru imprimarea 3D. Ei spun că, după o analiză rapidă a solului, setul lor de instrumente ar putea descoperi ce cantitate de silicat de sodiu trebuie adăugată în probă, pentru a obține un material de construcție imprimabil.

De câțiva ani, există posibilitatea de a construi clădiri sau roboți mari, prin intermediul imprimării 3D, folosind beton pentru a crea structuri de rezistență pentru case. Cu toate acestea, mulți sunt preocupați de impactul asupra mediului pe care se bazează obținerea betonului. Se estimează că 7% dintre emisiile globale de dioxid de carbon provin din industria cimentului, nefiind posibilă, în prezent, reciclarea acestui material de construcție.

„Impactul asupra mediului, al industriei construcțiilor, este o problemă îngrijorătoare”, a spus Sarbajit Banerjee, investigatorul principal al proiectului de imprimare 3D, bazat pe argilă.

O structură printată 3D, folosind sol © Aayushi Bajpayee

Banerjee a adăugat: „Unii dintre cercetători au apelat la fabricarea aditivă, proces cunoscut pentru construcția structurilor strat cu strat, care se face adesea cu ajutorul unei imprimante 3D. Din punct de vedere al reducerii de deșeuri, această tehnologie a început să transforme această industrie, dar materialele utilizate în proces trebuie să fie și durabile”. Echipa din spatele proiectului spune că ,,utilizarea unei surse locale de sol poate reduce emisiile provenite de la transport, ajutând, în același timp și comunitatea din jur”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.