Acasă IT TRECEREA DE LA MICROSOFT EDGE LA UN ALT BROWSER

TRECEREA DE LA MICROSOFT EDGE LA UN ALT BROWSER

69
0
(c) Andrew Cunningham

Un raport recent al publicației „The Verge” a atras atenția asupra modului în care beta-urile actuale din Windows 11 gestionează browsere web terțe, precum Chrome și Firefox. Aceste modificări continuă un trend care s-a intensificat pe parcursul dezvoltării Windows 10.

Există două modificări funcționale în actuala versiune beta a Windows 11, care fac comutarea browserelor mai deranjantă. Prima modificare este că sistemul de operare nu mai permite apariția unei ferestre care întreabă utilizatorul dacă dorește să schimbe browserul pentru prima dată, atunci când accesează un link după instalarea unui browser nou. A doua modificare este că ecranul „aplicații implicite” a eliminat categoriile largi de aplicații disponibile în Windows 10. Windows 10 permite utilizatorilor să configureze aplicația de e-mail implicită, aplicația pentru hărți, playerul muzical, vizualizatorul de fotografii, playerul video și browserul web din ecranul de aplicații implicit. Pe de altă parte, Windows 11 afișează utilizatorului mai întâi alegerea unei aplicații, la care trebuie să îi atribuie implicit o extensie de fișier.

Când utilizatorul încearcă să schimbe aplicația implicită care gestionează fișierele .htm sau .html de la Edge la ală opțiune, Windows 11 revine cu „întrebarea” daca este absolut sigur că dorește să își schimbe browserul Edge cu o altă aplicație. În mod colectiv, aceste modificări reprezintă o altă escaladare, în căutarea nesfârșită a sistemului de operare Windows, pentru a reaminti utilizatorilor că are propriul browser

Modul în care Windows 11 gestionează extensiile de fișiere mai puțin utilizate (sau doar adiacente browserului) este de fapt puțin mai confuz decât modul în care Windows 10 le gestionează. Modificarea setărilor implicite ale browserului în Windows 10 și Windows 11 lasă Microsoft Edge să deschidă o mulțime de alte extensii de fișiere, inclusiv .pdf, .svg și .shtml. Utilizatorii ar putea crede că acesta este un comportament nou în Windows 11, dar, de fapt, acesta simplifică vizualizarea. Posibilitatea de a vedea fiecare extensie de fișier pe care fiecare aplicație de pe computer o poate deschide și ce aplicații sunt responsabile de deschiderea lor este la îndemână.

Revenirea celor mai mari două modificări la înfățișarea browserului Windows 11 – fereastra pop-up lipsă și versiunea absentă la nivel înalt a ecranului „Aplicații implicite” – ar fi relativ banală și ar rezolva în mare parte problemele practice de față. Între timp, unii producători de browsere par să fi găsit cum să facă procesul implicit de comutare a browserului mai puțin supărător.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.