Acasă IA și VR VA ÎNLOCUI INTELIGENȚA ARTIFICIALĂ MUZICIENII?

VA ÎNLOCUI INTELIGENȚA ARTIFICIALĂ MUZICIENII?

87
0
(c) BBC Science Focus Magazine

Inteligența artificială (IA) oferă următoarea generație de muzică electronică, utilizând învățarea automată pentru a înțelege sunete, modele, stiluri de muzică și versuri, iar ulterior generează versiuni noi ale melodiilor.

Această abordare a fost folosită pentru a crea linia melodică oficială a Jocurilor Olimpice de la Tokyo din anul 2020, unde modulul IA Intel a folosit mii de piese muzicale, referitoare la tematica sportivă, cultura japoneză, viața de zi cu zi și natură, reușind să compună sute de variante, înainte ca versiunea finală să fie aleasă de publicul japonez.

Muzica IA devine o nouă industrie, start-up-urile inventând software-uri de compoziție muzicală mai rapid și mai ușor de utilizat. Un exemplu este JukeDeck, un start-up britanic de muzică IA achiziționat recent de TikTok, care interpretează automat videoclipurile și configurează melodiile.

Mulți artiști utilizează IA pentru generarea de versuri, urmând exemplul setului muzical al lui David Bowie din anii 1990, cu melodia Hallo Spaceboy.

Alți artiști folosesc IA pentru a crea un sintetizator de noi sunete neutre, precum Grimes cu piesa sa „So Heavy I Fell Through the Earth – Art Mix”. Mai există și cei care utilizează IA pentru a-i ajuta să creeze albume întregi, cum ar fi Taryn Southern cu albumul „I AM AI”.

Cum progresele IA nu par a încetini, nu va mai dura mult până un computer va putea fi folosit în a crea noi versiuni ale fiecărui gen muzical, care nu pot fi distinse de piesele compuse de om.

De asemenea, IA inovează melodii, compunând noi concepte și explorând sunete noi care nu au mai existat înainte. Însă, precum limbajul nostru, muzica este despre comunicare. În zilele noastre IA are toate caracteristicile, dar nu transmite nimic. Adevărata sa valoare este simțită atunci când o folosim pentru a ne ajuta să ne exprimăm.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.