Acasă Știri HACKERII AU FURAT CRIPTOMONEDE ÎN VALOARE DE 600 DE MILIOANE DE DOLARI

HACKERII AU FURAT CRIPTOMONEDE ÎN VALOARE DE 600 DE MILIOANE DE DOLARI

110
0
(c) RobertAx | Getty Images

Reprezentanții unei rețele financiare descentralizate au afirmat faptul că hackerii au furat criptomonede în valoare de aproximativ 600 de milioane de dolari. Acesta este unul dintre cele mai mari jafuri care vizează industria în creștere a activelor digitale.

În data de 10 august, reprezentanții Poly Network, o rețea care leagă unele dintre cele mai utilizate registre digitale din lume, au declarat faptul că atacatorii au exploatat o vulnerabilitate a sistemului și au furat mii de jetoane criptografice.

Atacul a fost o lovitură pentru susținătorii finanțelor descentralizate sau DeFi, care a fost unul dintre domeniile de pe piața criptomonedelor cu cea mai rapidă expansiune. De asemenea, aceștia au subliniat lipsa protecției consumatorilor și a investitorilor pe o piață cu o supraveghere superficială din partea autorităților financiare de reglementare.

Poly Network a dezvoltat un protocol computerizat, sau un set de reguli, care permite utilizatorilor să transfere jetoane dintr-un blockchain către o altă rețea. Multe dintre cele mai utilizate blockchain-uri din lume, precum Binance Chain și Ethereum, s-au dezvoltat independent, iar monedele lor, oferite ca stimulent utilizatorilor, rulează pe tehnologii separate.

Asta înseamnă că investitorii nu își pot muta cu ușurință jetoanele pe un blockchain diferit pentru a le tranzacționa sau pentru a le folosi ca garanție pentru o altă investiție.

Susținătorii încearcă să construiască rețele care să permită utilizatorilor să cumpere și să vândă active digitale direct între ei, ocolind intermediarii care impun taxe. Multe proiecte își propun să fie pe deplin descentralizate.

Presupusul hacker a exploatat o vulnerabilitate în „apelurile contractuale” ale Poly Network, mai exact un tip de test care nu este destinat publicării pe blockchain, pentru a accesa registrele și a transfera bani.

Înainte de știrea presupusului atac, jetoanele furate erau evaluate la aproximativ 600 de milioane de dolari. Potrivit adreselor de wallet publicate de Poly Network, au fost furate monede din blockchain-ul Ethereum în valoare de 270 de milioane de dolari, monede din blockchain-ul Binance în valoare de 250 de milioane de dolari și monede din blockchain-ul Polygon în valoare de 84 de milioane de dolari.

Etherscan a indicat faptul că hackerul a furat monede alternative, precum Binance Coin și eter, precum și zeci de jetoane mai mici, inclusiv Shiba Inu, Matic și Uniswap. Valoarea în dolari a monedelor furate a scăzut la 394 milioane dolari, pe măsură ce vestea furtului s-a răspândit și investitorii au vândut criptomonede.

Poly Network a apelat la o serie de grupuri cunoscute sub denumirea de „mineri”, care procesează tranzacții și schimburi de criptomonede centralizate, pentru a bloca transferurile. „Vom întreprinde acțiuni în justiție și îi îndemnăm pe hackeri să returneze activele”, au declarat reprezentanții platformei.

Changpeng Zhao, directorul executiv al companiei Binance, a declarat faptul că firma sa a fost la curent cu incidentul și că, în timp ce „nimeni nu controlează” blockchain-ul Binance, grupul se „coordona cu toți partenerii noștri de securitate pentru a ajuta în mod proactiv”. „Nu există garanții. Vom face ce putem”, a adăugat el.

Paolo Ardoino, directorul tehnic al companiei Tether, a declarat faptul că grupul a înghețat jetoanele în valoare de aproximativ 33 de milioane de dolari, care se aflau în rețeaua Poly.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.