Acasă Știri TRANSPORTAREA CAILOR LA JOCURILE OLIMPICE

TRANSPORTAREA CAILOR LA JOCURILE OLIMPICE

122
0
BBC Science Focus Magazine

Pandemia de coronavirus a făcut din ce în ce mai dificilă călătoria atât a sportivilor de talie mondială, cât și a cailor care traversează continentele pentru evenimentele ecvestre olimpice și paralimpice.

La fel ca în anii precedenți, toți caii care concurează la turneul din anul 2021 trebuie să finalizeze o perioadă de carantinare de șapte zile înainte de călătorie. În acest timp, animalele sunt testate pentru anumite boli, inclusiv gripa ecvină.

Deși nu există dovezi conform cărora caii pot contracta și transmite boala COVID-19, animalele pot răspândi coronavirusul ecvin (cunoscut sub numele de ECoV), un virus extrem de contagios, identificat pentru prima dată la începutul anilor 2000.

Toate aceste animale sunt transportate cu ajutorul avioanelor. Societatea ecvestră britanică (organismul responsabil pentru sportivii ecvini ai echipei britanice) transportă animalele cu ajutorul unor zboruri speciale, pentru a asigura confortul maxim al acestora.

Deși aceștia nu sunt de obicei sedați (cu excepția cazului în care au o reacție negativă la zbor), caii par să se bucure de timpul petrecut la bordul avioanelor. Animalele sunt înconjurate de alimente (un tip de fân cu un conținut ridicat de apă) și de o echipă compusă din personal de lucru și veterinari, care au grijă de acestea pe tot parcursul călătoriei.

După aterizare, caii sunt izolați în Satul Olimpic din Tokyo pe durata Jocurilor Olimpice și îngrijiți de profesioniști pe tot parcursul șederii lor (două luni).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.