Acasă Gadget-uri STEAM DECK VA PUTEA RULA JOCURI LA O RATĂ DE CEL PUȚIN...

STEAM DECK VA PUTEA RULA JOCURI LA O RATĂ DE CEL PUȚIN 30 FPS

55
0
(c) Valve

Reprezentanții companiei Valve au anunțat faptul că noua lor consolă portabilă de jocuri, denumită Steam Deck, va putea rula „întreaga bibliotecă Steam” la cel puțin 30 de cadre pe secundă.

Yazan Aldehayyat, inginerul din cadrul Valve Hardware, a declarat faptul că „toate jocurile pe care le-am testat pe această consolă au rulat la un frame-rate foarte bun și au oferit o experiență satisfăcătoare”. Pierre-Loup Griffais, dezvoltatorul din cadrul companiei Valve, a extins această afirmație, declarând faptul că „toate jocurile rulabile” înseamnă „întreaga bibliotecă Steam”.

Griffais a declarat faptul că testarea inițială a prototipului pentru Steam Deck s-a concentrat pe jocurile mai vechi din catalogul Steam și că au existat „jocuri care au fost lansate în anul 2020 și care  pur și simplu nu puteau rula foarte bine pe prototipurile și arhitecturile anterioare. În ceea ce privește versiunea finalizată a hardware-ului, el a adăugat faptul că Valve a „atins nivelul de performanță care este necesar pentru a rula ultimele generații de jocuri fără probleme”.

„Întregul catalog Steam este disponibil pentru persoanele care dețin acest dispozitiv. Avem un produs va oferi experiența pe care utilizatorii o caută”, a adăugat Aldehayyat.

Aldehayyat a atribuit compatibilitatea extinsă a Steam Deck, parțial, elementelor interne „future-proof”, care includ un APU personalizat, care încorporează cea mai recentă tehnologie GPU și CPU a companiei AMD, precum și 16 GB de memorie RAM LPDDR5. Griffais a adăugat faptul că scalabilitatea performanței jocurilor moderne pentru PC ajută Steam Deck să atingă un frame-rate satisfăcător la rezoluția nativă de 800p (care este relativ scăzută în comparație cu desktop-urile de gaming).

Într-o postare pe contul său de twitter, Griffais a clarificat faptul că obiectivul de 30 fps este „baza” pentru ceea ce Valve consideră o experiență bună: „jocurile pe care le-am testat au depășit în mod constant acea limită. De asemenea, va exista un limitator de FPS încorporat pentru a optimiza performanța și de durata de viață a bateriei”, a adăugat acesta.

Steam Deck va veni cu SteamOS preinstalat, sistemul de operare bazat pe Linux al companiei Valve, care poate rula jocuri native Linux și mii de jocuri bazate pe Windows. De asemenea, utilizatorii consolei Steam Deck vor putea să-și instaleze propriul sistem de operare pe dispozitiv, inclusiv Windows.

Aldehayyat a declarat faptul că Valve a petrecut mult timp optimizând conexiunea cardului SD Steam Deck, astfel încât jocurile stocate să fie „comparabile” cu cele stocate pe SSD-ul intern. El a adăugat faptul că stocarea NVMe a fost conectată într-un modul separat și nu direct pe placa de bază, ceea ce ar putea sugera faptul că odată cu trecerea timpului, înlocuirea acestui modul ar putea fi posibilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.