Acasă Stil de viață MANIPULAREA ALIMENTELOR DE ORIGINE NONANIMALĂ PROASPETE SAU CONGELATE

MANIPULAREA ALIMENTELOR DE ORIGINE NONANIMALĂ PROASPETE SAU CONGELATE

114
0

Conform reglementărilor UE, alimentele de origine nonanimală proaspete sau congelate trebuie sa fie monitorizate din punct de vedere al încărcării microbiologice, de la stadiul de sămânța până la produsul comercial, de pe raft.

Exista reglementări privind identificarea microorganismelor patogene de tipul L. monocytogenes (în special pe produsele congelate), E.coli (STEC / VTEC), Salmonella spp, virusurilor de tipul norovirus sau virusuri hepatice, pe produsele proaspete (de tip salate) procesate sau neprocesate.

Produsele proaspete ambalate (salate, germeni etc.) trebuie, de asemenea, spălate cu apă din surse sigure, acestea fiind un mediu propice de dezvoltare a microorganimelor, mai ales dacă nu sunt depozitate (temperatura, umiditate etc.) sau manipulate corespunzător (mânuși, masca, echipament de protecție pentru lucrători – agricoli sau comerciali).

Trebuie urmărite cu atenție indicațiile de pe ambalaje (în cazul produselor congelate ambalate) care recomandă sau nu  tratamentul termic. În orice caz, produsele alimentare de origine nonanimală proaspete trebuie spălate cu apă din surse sigure și chiar produsele congelate (în special care prezinta strat mare de gheață – dovada a unor cicluri de congelare /decongelare sau a unei durate prea mari pe raft) trebuie spălate si apoi lăsate la decongelat la temperatura scăzută (cca 4°C), dacă se dorește consumul lor în stare crudă (netratate termic).

 

https://stirileprotv.ro/amp/divers/cum-decongelezi-corect-mancarea-fructele-inghetate-trebuie-spalate-neaparat.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.