Acasă Transporturi DEZVOLTAREA DE FERIBOTURI ZBURĂTOARE ELECTRICE

DEZVOLTAREA DE FERIBOTURI ZBURĂTOARE ELECTRICE

629
0
© Brittany Ferries/PA

Un operator de feriboturi a afirmat faptul că un „feribot zburător” ar putea reduce timpul în care se efectuează traversarea Canalului Mânecii.

Reprezentanții companiei Brittany Ferries au anunțat că vor colabora cu start-up-ul Regent Craft din SUA pentru dezvoltarea unui seaglider cu emisii zero. Aceștia au declarat faptul că nava alimentată de baterii, pe care a descris-o ca fiind parțial ambarcațiune și parțial avion ar putea fi lansată până în anul 2028 și ar putea reduce timpul de călătorie dintre Portsmouth și Franța de la cinci ore la 40 de minute.

Un seaglider este dezvoltat folosind tehnologia cunoscută sub numele de efect aripă în sol, care ar presupune navigarea pe o pernă de aer prinsă între o aripă și suprafață, similar cu modul în care rulează un aeroglisor.

Potrivit companiei Brittany Ferries, acest prototip ar putea avea o viteză maximă de 290 km/h, iar pentru transportarea unui echipaj format din sute de persoane ar fi necesară o „putere minimă”.

Oficialii companiei au recunoscut că planul lor de a dezvolta „feriboturi zburătoare” se va confrunta cu „provocări tehnice și de reglementare”, dar au insistat că acestea „nu ar trebui să fie o barieră în calea dezvoltării unei tehnologii promițătoare și sustenabile”.

Frédéric Pouget, directorul de porturi și operațiuni al companiei Brittany Ferries, a declarat: „Suntem deosebit de încântați să contribuim la proiect, deoarece asta înseamnă că putem aduce provocări din lumea reală și aplicații potențiale în cadrul planului de viitor al companiei. Sperăm ca în anii următori acest proiect să devină un succes comercial. Cine știe, aceasta ar putea fi începutul pentru feriboturile care vor zbura peste Canal.”

Billy Thalheimer, co-fondatorul companiei Regent Craft, a declarat: „Suntem încântați să colaborăm cu Brittany Ferries pentru a aduce viitorul transportului maritim pe piață. Brittany Ferries oferă o experiență operațională de talie mondială, care ne va ajuta să ne asigurăm că seagliderele vor fi cea mai convenabilă și mai confortabilă formă de transport maritim.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.